reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Hej, pisałam do Was kilka dni temu ze szyjka mi się skraca, potrzebuje teraz waszej opinii-pomocy. Dziś rano zauważyłam gesty śluz jakby z poswiata zieloną. Co to może być? Któraś miała taki?

reklama
Lilija może infekcja? A swedzi, piecze? Moja przyjaciółka, która też jest teraz w ciąży mówiła, że ma cały czas taki zielonkawy śluz i jest ok. Zrób posiew, ja nawet sama kupowałam w aptece patyczki do pobierania i sama zawozilam do lab mikrobiologicznego i w ciagu jednego dnia wiedziałam czy nic się nie zaleglo.
Wczoraj mi gin pobral teraz czekam na wynik, bo mnie swedzialo, ale to chyba po nystatynie bo nie biore i jest ok.

lilija wygląda na infekcję, powinnaś iść do lekarza
Mnie w nocy i rano przeczyściło dosłownie, w nocy się obudziłam z taaakim bólem brzucha, już myślałam że coś się zaczyna, ale to tylko biegunka

Cześć wam
ASIEK
U mnie dobrze czekam na szpital na ściągnięcie szwu za tydzień
Z moją szyjka to było dziwnie. W 12 t odkryli mi krótka szyjke 2.7
W 18 tc miałam 2.5 i założyli szew później w 20 tyg miałam 1.5 ale to dużo chodziłam bo myślałam że mam szew to będę sobie chodzić później przez miesiąc jak leżalam to miałam ciągle 1.5 cm
W 24 tc miałam pół cm a później w 33 tc już 1.5 cm aż do taraz im dalej tym lepiej.
Dla mnie to dziwne bo szyjka może się skrócić ale ze wydłużyć zwłaszcza jak jest szew sama nie wiem
Ale u mnie tak jest.
Ja jeszcze leżę ale jest taki dzień że jestem od rana do wieczora na nogach np ostatnio byłam na 50 rocznicy ślubu leżę sobie 5 dni a 1 dzień chodzę po mieście itd.
Lekarz kazał mi tam tydzień leżeć żeby czasem nie było rozwarcia bo szew porozrywa mi szyjke po ściągnięciu go mogę już normalnie chodzić

Dzisiaj już zaczynam 37 tydzień i brzuch też mam jeszcze wysoko aż pod sam żołądek i trochę ciężko mi oddychać jakoś nie chce się obniżyć.
A waga też raz poszła dużo do góry bo przez 2 tyg 600 g a zawsze było że przez 2ty 400g

Lilia
Ja nigdy nie miałam zielonego śluzu tylko biały albo żółty i to po luteinie albo poprostu od ciąży albo tak jak u mnie od szwu.
Zielony śluz to wiem że jest przy rzesistku pochwowym ale to nie w ciąży poprostu taka choroba wiem bo moja siostra kiedyś miała ale w ciąży nie była.
Ja bym odrazu poszła do lekarza bo zielony kolor to dziwne jest jak dla mnie ja dużo czytam i pisze na różnych forach i z tym się nie spotkalam
Mam do ciebie pytanie uprawiasz seks sorry ale to ważne jeśli chodzi o te sprawy

Oj dziewczyny "zazdroszcze" takich dlugich szyjek. Moja w momencie podjecia decyzji o zalozeniu szwu miała 16mm ;( skrocila sie calkowicie bezobjawowo ;/ leze juz prawie 7 tyg i tez wstaje tylko do wc, prysznic, badania i cos zjesc. Ale z kazdym tygodniem psychika troche odpoczywa, duzo daje swiadomosc ze maluch coraz silniejszy;) na pewno wszystkie osiagniemy te upragnione tygodnie☺ a potem bedziemy pracowac nad przywroceniem miesni ;)

Kochana, ja miałam w 21 tc ok. 1-2 cm. założony szew i polegiwanie w domu. Łaziłam trochę po domu ale nie za bardzo. Szew zdjeli mi w zeszłym tyg. Dasz radę, to forum naprawdę przynosi szczęście :)

mnie też szyjka się skróciła bez objawów. Wspominam tylko że ok 3 tyg przed wizytą i stwierdzeniem że szyjka jest słabiutka to zaczęła mnie bardzo boleć miednica i spojenie łonowe, że zaczęło mi to przeszkadzać w zyciu, ubieraniu, staniu, zakładaniu butów czy spodni. Ale to podobno 2 różne sprawy szyjka i miednica. Gdzieś pamiętam, że szyjka raczej daje uczucie kłucia jakby igłą w pochwie, ale nie wiem.. Dziewczyny miałyście jakieś taki objawy ?

Hej, pisałam do Was kilka dni temu ze szyjka mi się skraca, potrzebuje teraz waszej opinii-pomocy. Dziś rano zauważyłam gesty śluz jakby z poswiata zieloną. Co to może być? Któraś miała taki?

Hej hej, ja nie brałam luteiny dopochwowo, bo słyszałam, że to źle wpływa na pH i sprzyja infekcją, więc od początku wołałam o doustną. Ale upławy mam od 6-7 miesiąca bardzo obfite biało żólte momentami, ale takie, że noszę normalne podpaski... Lekarz mówi, że wszystko jest ok.

Hej dziewczyny, moja szyjka w dobrym stanie, trochę skrócona 35mm ma. Wiec dalej leki i oszczędzanie sie, byle do przodu.
Jak Wam dzis dzień zleciał?

reklama
Barnek, super. Odpoczywaj dużo, na pewno będzie dobrze :-) u mnie dzień ja codzień. Trochę to dziwne, ale cieszę się z paskudnej pogody :-) od razu lepiej się leży ;-) miłego wieczorku.

Do góry