reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Lekarze w szpitalu i mój prowadzący nie zdecydowali się na założenie. Mój prowadzący twierdzi, że w tym momencie nie ma konieczności, że leżenie wystarczy. Zaufalam mu... czy słusznie się okaże.

Ruzik ja tez do 34/35 tygodnia nie wstawalam poza posilkami, wc i prysznicem i przyznam ze sie oplacilo chiciaz nieraz od tego lezenia bzika dostawalam a lezalam od 12 tygodnia a juz tak restrykcyjnie po duzym krwotoku w 19 tygodniu.
Przyznam szczerze ze to forum mi duzo pomoglo bo w najgorszych chwilach moglam sie wygadac, a jak mi bylo zaduzo o ciazy myslec to wycifywalam sie na jakis czas i tak wkolko.
Inna sprawa jest to ze po takim dlugim lezeniu jest zero kondycji, kilka krokow powoduje ze dostaje zadyszki, jak 100letnia babcia.

Marluna ja już teraz jak stara babcia chodzę. O bólu kręgosłupa, bioder nie wspomnę. Jak patrzę na siebie w lusterku to serce się ściska. Włosy wołają o fryzjera, nieumalowana (choc na codzień tylko delikatnie się maluję, ale to zawsze inaczej) i jakaś taka smutna... a dopóki nie zaczęłam leżeć to wszyscy mówili że kwitne w tej ciąży... są lepsze i gorsze dni, ale oby do przodu. Dam radę. Oby później po porodzie jakiejś deprechy nie dostać...

Barnek
Ja miałam pessar od 26 do 36 tygodnia ale też się oszczędzałam. A po zdjęciu okazało się że szyjka twarda i jeszcze się wydłużyła i tym oto sposobem dzisiaj zamykam 38 tydzień :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry