reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Hej. Super, że same dobre wieści po wizytach. Dziewczyny możecie polecić jakiś magnez? Jaką dawkę dziennie przyjmujecie? Mam jeszcze pytanko czy krwawia Wam dziąsła i krew leci z nosa? Mi już tak dokuczaja te krwawienia, że nie mam sił. Lekarz kazał witaminę c brać. Niby w suplemencie mam, ale chyba za mało.

reklama
Magne b6 można 6 tabl nawet dziennie. Mi się nie przyswajal i biorę asparginian 4 tabl i chela mag b6 2 tabl.
Dziasla spuchly mi i krwawią tez:(

Dziewczyny ja się nie boję pobrania gbs tylko wstydzę hehe

Julka
Laktovaginal tylko zapobiega powstawaniu inf ale nie leczy
Musisz wziąć tab na receptę różne są
Mi wstrzyknal krem na tydzień ale luteiny nie biorę już nie wiem czy to nie zaszkodzi zobaczymy

Ja brałam magne b6 8 tabletek dziennie 4*2. W całej ciąży zdarzyło mi się kilka sporych krwawień z nosa - krew lała się prawie ciurkiem.

Ja też biorę magne b6 teraz już tylko 1 x 2 ale brałam po 6 tabletek. Dziąsła krwawią mi od początku ciąży i niestety nic nie pomaga a jutro czeka mnie dentysta i rwanie zęba i boję się o te mój dziąsła:(

Moje tez krwawią, juz jakiś czas temu zmieniłam szczoteczka i jest lepiej, ale dalej zostało. Na gardło polecam zaparzyć łyżeczkę tymianku z goździkiem i po ochłodzeniu poslodzic miodem i dodać cytryny. A mój znowu wyjechał na kilka dni bo zmarł mu dziadek i znowu sama, a raczej z rozbrykanymi dziećmi bo przez zmianę pogody szaleją. Bałam sie tego tygodnia no i sobie ze strachu nie pośpie. Na dowidzenia mała go pokopala nogami po brzuchu. Lezelismy brzuchami do siebie i sie śmiał, zazwyczaj mi majstruje na dole i na prawym boku. Tak inaczej przeżywamy te ciąże. On chyba dopiero teraz do tego dojrzał.

reklama
Do góry