reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziewczyny ja jeszcze leżę i czekam na mojego.
Ja jestem zła bo to przez moją głupote to wszystko.
Nie muszę chodzić wstawać nic robić mam wszystko podane pod nos a mi się zachciało szaleć.
Jestem strasznie zła na siebie i to bardzo.
Mnie szczerze mówiąc nic nie boli bo może jak chodzę to dół mi ciągle i jak mały bije mnie w szyjke to jest okropne uczucie.
Lekarz trochę mnie nastraszyl więc leżę jak na bombie.
Mówi że jeszcze czas na poród i mam czekac do przynajmniej 36 t
Taraz to boje się wstać do wc.
A ten długo miałam ten cm jak leżalam
Eh brak słów.
Szpital mam 30 km od mojej miejscowości.
U mnie w mieście też jest ale nie chcą brać bo tam są porody o czasie nie ma wczesniakow.
Piszecie o dusznosciach ja tego nie mam.
U mnie tylko ta skracajaca ochydna szyja.
Wiecie co ja jakoś nie wierzę w te usg bo 2 tyg temu mój mały ważył 1470g a teraz 2044g to nie możliwe żeby przytyl przez 2 tyg 600 g
U mnie dopiero jest 31+3 matko jeszcze kawał czasu.
Strach mnie paraliżuje.

reklama
Dziewczyny jeszcze jedno leżcie leżcie i jeszcze raz leżcie ja wam to pisze z własnego doświadczenia
Oczywiście każdy jest inny ale radę mogę dać.
A winogrona to ja też jem i to dużo prawie 1kg dziennie muszę chyba ograniczyć bo może coś w tym jest bo mój tyle przytyl

Hej dziewczyny

Ziemnieczek wlasnie przeczytalam co u Ciebie, nie obwiniaj sie, nigdy nie wiadomo co by bylo z twoja szyjka gdybys lezala, byc moze tez by sie skrocila.
Ja lezalam jak kloda w lozku i tez sie skrocila.
Dziewczyny napisaly Ci wiele optymistycznych przykladow, musisz wierzyc ze jeszcze wytrzymasz.
Twoj maluch ma piekna wage.

Ostatnia edycja:
Hej ziemniaczek będzie ok zobaczysz. Dzisiaj poprosiłam mojego męża aby mnie zabrał do lekarza nie mojego ale jak coś mnie niepokoi to jadę do tego co byłam dzisiaj ten przynajmniej mi nie mówi że jestem przewrazliwiona i wszystko mi wysprawdza męczyłam mnie ta moja waga że nie tyje i chciałam sprawdzić jaka waga dzidziusia. Wszystko ok waży 1704 jest to nie całe 2 tyg od poprzedniej wizyty czyli 22.08 ważył 1370 czyli przyrost w porządku. Przepływy ok tak że dla mnie ulga zmierzył mi szyjke bo zapomniał że mam pessar i z pessarem szyjka 3,4 mówi że ten pomiar przez pessar,nie jest dokładny ale szyjka zamknięta. Troszkę się uspokoiłam nawet mnie pochwalił bo z poprzednimi ciążami też do niego wpadałam i mówi że nieznane tak wytrwalej i konsekwentnej mamy w leżeniu jak ja. No cóż zrobić dzidziuś jest najważniejszy.

Ziemniaczek szyjka mogła się skrócić nawet gdy byś leżała tego nie wiesz. Ale to prawda że na tym etapie waga dziecka i ułożenie przy naszych szyjkach chodzenie dobrze nie robi bo cały ciężar dzidziusia jest na szyjce. Tylko ty masz ułożenie miednicowe teraz to ci chyba nie napiera na szyjke chyba że się mylę

Asiek
Miałam zawsze glowkowe jeszcze 2 tyg temu teraz musiał się przekręcić
Myślałam że już zostanie główka w dół a tu lipa.
Ja od ostatniej wizytę też nie przytyłam a Dzidzia przytyla aż 600 g coś w to nie wierzę że aż tyle pewnie źle zmierzył.
Przez 2 tyg aż tyle to mnie martwi od dzisiaj nie jem winogrona bo to na za dużo cukrów i może to od tego a ja jem też dużo owoców sam cukier

Ziemniaczku przykro mi z powodu szyjki :( ale nie musisz sie obwiniać byc moze przy pobycie w domu tez by tak poleciała , najważniejsze ze szew trzyma jeszxzE i jest jej tam trochę .
W do szpitala to na obserwacje czy na dłużej ?
Swoją droha możliwe ze
Tyle przybiera to ostatni etap i w naszym przypadku niech przybierają jak najwiecej gdybyśmy miały rodzic przed terminem . Alw nedzie dobrze wszystkie dotrwamy conajmniej do 38tc.

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

FB_IMG_1472737145406.jpg Ziemniaczek teraz mama zamieściła na portalu zdjęcie córeczki urodzonej w 33 tyg z waga podobną do twojego dzidziusia obecnie dziewczynka ma 4 MC. Nie stresuj się tak jeszcze troszkę wytrzymasz mówiłam Ci mój lekarz mówi że jak osiągne 32 33 tydz to już się nie martwimy ja już teraz jestem o wiele spokojniejsza choć jeszcze chciała bym chociaż dotrwac do 34 tyg. Będzie dobrze zobaczysz

Załączniki

• FB_IMG_1472737145406.jpg
    FB_IMG_1472737145406.jpg
    13,2 KB · Wyświetleń: 63
reklama
Emka
Idę na obserwacje jak ostatnio
Według lekarza szew jest tylko po to żeby nie powstało rozwarcie on nie trzyma szyjki.
A ja myślałam że szew trzyma szyjke żeby się nie skrocila
Asiu moja kochana
Śliczna dziewczynka ja mam dopiero ukończony 31 tydzień będę szczęśliwa jak będę miała 35 to mi wystarczy
Dziewczyny nie chce mi się jechać do szpitala w domu tak fajnie bo ale jak nie pójdę to mój lekarz się na mnie obrazi

Do góry