reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Emka a długo masz już ten pesar? Bo jeśli ok. 2tyg. to może on tylko zmienił położenie jak któraś z dziewczyn pisała bo jeśli dość dobrze trzymał to raczej nie powinien się zsunąć

reklama
Dziewczyny, czy wasze bobasy już ułożyły się głowami do dołu? Bo mój to już dwa tygodnie temu czyli w 30 tgodniu był w tej pozycji i zastanawiam się czy to nie za szybko i czy przypadkiem nie wybiera się wcześniej na świat

Mrowa 3 tyg ale podczas pobytu w wc miałam wrażenie ze do połowy mi wyszedł ...

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Co do majtek poporodowych to też polecam siateczkowe, lepiej trzymają podkłady mi przy poprzedniej ciąży poleciła położna i sprawdziły się super i najważniejsze że nie "odstają" od pupy

Emka a może to tylko takie odczucie po wizycie w wc. Ale dobrze że juto masz wizytę to wszystko się wyjaśni i że jednak krążek trzyma

Moja córcia już od miesiąca jest główką w dół, tak troszeczkę poprzecznie. Mnie to cieszy bo jeszcze trochę nie będzie miała jak zmienić pozycji a bym wolała rodzić sama. Dziś widziałam z boku brzuszka takie ruchy jakby przesuwała piąstkami, kurcze już taka duża. Wysłałam mężowi filmik jak podskakuje. Ale będzie miał syn radochę. Jest trochę zawiedziony bo wolał brata, ale mówi, że też może być.

U mnie mały też główką w dół i mam nadzieję że tak zostanie do końca.
To ja też sobie kupię te majty w siateczke wielorazowe i kupię te jednorazowe ale tylko na te pierwsze dni.
Ja nie będę patrzeć na firmę kupie jakie mi dadzą w aptece.

reklama
Dziewczyny czy ktoras z Was jest na takim samym etapie ciazy jak ja? Czy juz wszystkie blizej niz dalej?;)

Bierze ktoras z Was zastrzyki z Clexane? Wiecie synus coraz wiekszy a ja mam obawy ze go skrzywdze igla ..ehhh

Kurde dzis mialam problem z zaaplikowaniem tabsa dowcipnie...na sucho ciezko wchodzi a dosc duzy jest:/

Ja za duzo sie dzis naczylatalam o tych szwach...ze niezawsze udaje sie donosic...i jakiego dola mam;(

Do góry