reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

magnez z witamina B6 to na skurcze mimowolne i stres :) scopolan cos podobnego do nospy,a duphaston tez brałam na podtrzymanie ciaży :)

reklama
tak dzisiaj byłam jeszcze u swojej lekarki prowadzącej i mnie uspokoila bo powiedziała ze jest ok byc może dlatego,że maluch jest duzy ja mam mały bruszek i dlatego,ale przepisała mi diphergan,scopolan i magnez B6 miała któraś z was takie leki??

Napewno Diphergan??? Bo to na uspokojenie i na stany lękowe. Wpisz w google to poczytasz, pozostałe leki luzik.
Musisz dużo leżeć na skurcze brzucha niestety tylko leki rozkurczowe i duuuzo leżenia, poprostu jak powiedziała moja dr "musisz się oszczędzać"!!!!!

tak diphergan takie czerwone tabletki on jest przeciwalergiczny ;| i własnie wiem ,ze na uspokojenie moze dlatego,że teraz mam matury ...
a one są jakieś złe?? nie mam zadnych tabletek na podtrzymanie.

witam jestem w 18 tyg ciazy i czsami czuje twardnienie macicy. lekarz przepisal mi nospe orte 3 x1 oraz luteine dopochwowo 3x2 i diphergan jedna na noc. pomaga ale czasami i tak czuje napiecie brzucha . poza tym skrocona mam szyjke troche a dzis mam wizyte kontrolna wiec zobaczymy co mi lekarz powie. a ja czuje swoje dzieciatko bardzo nisko..

witam jestem w 18 tyg ciazy i czsami czuje twardnienie macicy. lekarz przepisal mi nospe orte 3 x1 oraz luteine dopochwowo 3x2 i diphergan jedna na noc. pomaga ale czasami i tak czuje napiecie brzucha . poza tym skrocona mam szyjke troche a dzis mam wizyte kontrolna wiec zobaczymy co mi lekarz powie. a ja czuje swoje dzieciatko bardzo nisko..

Ja mam podobnie, musisz o siebie bardzo dbać, dużo leżeć no i brać leki, zero dzwigania, sprzątaniaitp. napisz jak po wizycie??? Co powiedział lekarz po badaniu????

Ja trafiłam do szpitala ze skurczami w 21 t.c. Wcześniej stawiała mi się macica. W szpitalu leżałam 12 godzin pod kroplówką z fenoterolem, potem do końca ciąży łykałam to świństwo w tabletkach :/ Już do końca leżałam plackiem. Na szczęście, mimo rozwarcia i innych kłopotów udało mi się donosić do początku 37 t.c. Tylko, że ja byłam w ciąży bliźniaczej, a to troszkę inna sytuacja ;)

Ja w pierwszej ciąży miałam podobne problemy bo same skurcze to nic tylko, że one powodują skracanie się szyjki a to już poważny problem 5 lat temu założyłam ten wątek i tam właściwie jest wszystko o szyjce i skurczach
https://www.babyboom.pl/forum/dzieci-urodzone-w-pazdzierniku-2005-f60/wszystko-o-szyjce-macicy-1828/
ja miałam i po 10 skurczy na godzinę od 23 tc, gin założył mi pessar, leżałam przez całą ciążę i urodziłam zdrowego chłopca końcem 41 tc podobnie jak wszystkie mamy z tamtego wątku, żadna nie urodziła skrajnego wcześniaka a tylko jedna miesiąc przed terminem. Trzymaj się.

Ja miałam skurcze ok 23 tyg i leżałam 5 dni w szpitalu. Kroplówka z magnezem i luteina raz dziennie i wypisali mnie do domu, w badaniu wszystko ok, w usg też, z łożyskiem i szyjką wszystko dobrze, a skurcze jak były tak zostały:-)Leki w sumie nic nie pomogły. A dzień po wyjściu ze szpitala złapał mnie taki skurcz w nodze że myślałam że oszaleję, a magnez powinien w sumie zapobiegać skurczom wszystkich mięśni. Przez ten pobyt w szpitalu nie mogłam już wrócić do pracy, taka była decyzja mojego lekarza, a jak za jakiś czas byłam na kontroli w szpitalu to ordynator mnie pytał dlaczego jestem na L-4 skoro nie ma do tego powodów:-):-):-)Więc co lekarz to opinia.

Witam,wiem że powielam ten temat,ale chciałabym dowiedziec sie czegoś na świeżo. Jestem w 22 tygodniu ciąży . leżałam w szpitalu na skurcze nie bolesne lekarka przepisała mi wtedy scopolan,diphergan i magnez b6... byłam u niej i przepisała mi isoptin i fenoterol ... nie wiem co mysleć z moim dzieckiem jest okey byłam na badaniach prenatalnych w piątek,ale to nie oznacza ze z moim brzuchem jest w porządku nadal mam twardnienia i skurczy mniej ...;((((

reklama
Dosyć wcześnie złapały Cię te skurcze:-( ale myślę, że Isoptin i Fenoterol ci pomogą, ja też te lekarstwa brałam tylko że zaczęłam dopiero w 34 tyg i brałam przez 2 tyg jak widać podziałało, bo jeszcze jestem w dwupaku:-D, życzę zdrówka i donoszonej ciąży:tak:

Do góry