reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

No masz racje Joasia :)
Ja jeszcze leżę w szpitalu dzisiaj było aż 6 wypisow wiec do 17 mogę sobie poleżeć i będę czekać na mojego .pielęgniarki są bardo miłe super ,mam już wypis.

reklama
Joasiu ty pisałaś że miałaś wewnętrzne rozwarcie w poprzedniej Ciąży od 25 tyg? Powiększylo ci się ono potem?

To moja gin jest fajna z tym pessarem! Ona mi założyła nie z potrzeby tylko dla mojego spokoju psychicznego, bo powiedziała, ze widziała ten strach w moich oczach jak na wcześniejszej wizycie powiedziala o miękkiej szyjce! Jedyny minus pessara jest taki, że może sie przypałętać infekcja, ale jak sie bierze zapobiegawczo globulki ( w moim przypadku Nystatyna co drugi dzień) i używa aptecznych żeli przeciwbakteryjnych to nie powinno być problemu [emoji3]
A powiem wam szczerze ze z tym pessarem to tak jakoś lżej człowiekowi na duszy! Moja gin nawet mówi, ze jak dobrze chwyci to nie ma szans, żeby spadł! U mnie w pierwszej ciąży nawet skurcze porodowe go nie ruszyły

Jestem w 31 tygodniu ciąży

Dlatego ja bym na twoim miejscu nalegała na krążek - będziesz mogła sie więcej ruszać i będziesz spokojniejsza

Jestem w 31 tygodniu ciąży

Ziemniaczek to masz fajnie z tym lezeniem. Mnie jak wypisywali to z łóżka mnie wyprosili o 11 bo trzeba łóżko dla nowych przygotować, a wypisy o 13. I trzeba było siedzieć na korytarzu i czekać.

Yvonne pessar mam w domu mam go zabrać w poniedziałek na wizytę zobaczymy co mój lekarz mi powie. Jasne że wolała bym go mieć zdecydowanie bym czuła się pewnie ale zobaczymy co zadecyduje mój lekarz jest jednym z najlepszych u mnie w mieście na wizytę do niego czeka się koło 1,5 MC

Hej Dziewczyny, przyszly mi właśnie wskaźniki do mierzenia ph. Zaplacilam 30zl prawie za 100 wskaźników z kurierem. Mierzą ph 0-14 fajne nawet, bo często mi grzybica nawraca to teraz moge sama sprawdzić i nawet żeby sprawdzić ten wyciek wód. Oczywiście juz zmierzylam ph
a podasz link do tego ?:) prosze :)

Z tymi rękami to jeden z wielu przesądów ciążowych, jak również to że nie wolno nosić niczego na szyi lub obcisłych bluzek.
Tu we Francji sprawdzają tylko czy ma się przeciwciała na toxoplazmozę, jeśli się nie ma to powtarzają badania co miesiąc. Ja na szczęście mam.
Tak samo na ospę, różyczkę i coś tam jeszcze

reklama
Do góry