reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Jeszcze nie wracam, ale na dniach jak nie bedzoe gorzej to wyjde. Choc szczerze to zostalabym z checia bo zawsze pomoc jest na miejscu w razie w i usg co 3-4 dni na miejscu :) Zalecen nie mam. Jeden lekarz mowil wczesniej zeby lezec i tylko do toakety wstawac, drugi ze najlepiej na lewym boku , a dzisiejszy ze bez przesady ze caly czas pkackiem ;) Ale ja sie staram caly czas lezec bo jak wstaje albo siadam to od razu twardy. Ale i tak troche lepiej jedt niz bylo :) Biore 3*2 Nospe, 3*Asmag (Magnez), 2* Luteine 100 i powiedzial dzis ze cos dodatkowego rozkurczajacego ale z rana wiecej nie dostalam.
Koniecznie Hope niech sprawdzi szyjke. Mi caly czas powtarzaja ze to najwazniejsze zeby die nie skracala i nie rozwierala :) Musi byc dobrze :*

reklama
Chodzę teraz do przychodni przyszpitalnej w Warszawie i tam w gabinetach nie ma USG, ale przed założeniem krążka będę musiała mieć USG. Czyli bierzesz ten sam zestaw co my :) Mi dzisiaj jeszcze ani razu nie stwardniał brzuszek, oby się tak utrzymało do końca dnia :)

Witajcie Dziewczyny.
Nie udzielam sie czesto, ale czytam Was. Ciesze sie , ze watek znów ruszyl. Choc to oznacza, ze jest Nas problemami wiecej.
Trzymam za Was wszystkie kciuki. Uda sie Wam dotrzymać do bezpiecznego czasu. Z tymi twardnieniami to roznie jest. Ja przy szwie nie mialamm ich duzo. Teraz jest troche wiecej, z racji 34tc, ale tez nie jest regula ze sa codziennie i systemmatycznie. Sa dni, ze nie mam wogole a sa takie ze ma po 5,6 twardnien. Ja biore nospe max 3x1, luteine dopochwowo 2x1 i magnez 3x3 tabletki. Nie wiem do kiedy bede brala leki. Jutro ide na. Wizyte do gina i dowiem sie co tam na dole i u dzidziusia. Boje sie troche bo od paru dni mamm kaszel i katar i czy nie mialo to wplywu na szyjke. Pewnie wyniki tez beda gorsze przez przeziębienie. Ja odliczam 24 dni do skonczonych 37 tc.
Trzymajcie sie i glowy do gory + pozytywne myslenie, wiem ze nie latwo. Ale da rade :) leze prawie cały czas od konca grudnia.
Pozdrawiam Was i sciskam :)

Nic o pessarze nie mowili, no js mam pomimo lekow i tak skurcze ale i tak z dnia na dzien jest lepiej :) A szyjke jak w sxpitalu mierzuli to co prawda miekka ale jak tyszien temu u mojego Dzin miala 28 mm to tersx ma 32 albo 33 mm i stwierdzili ze na ten tydzien ciazy jest ok. Choc wolalabym pessar gdyby dkurcze zle mialy wplywac

A jeszcze mam pytanie - te leki Wam pomogly wyciszyc te skurcze ze macie je rzadziej (bo byly czesciej przed lekami)? Lezenie i leki tak pomogly?

HOpe tak od poniedziałku do piątku jestem sama. Znaczy się piętro niżej mieszka moja mama a tak to sama jestem.

Malwina nospa i magnez pomagają w wyciszaniu skurczy...wiec tak. I leżeć trzeba ..i broń Boże jakiś prac fizycznych...

eiktkw7i1lgslap3.png

Nie mam pojecia co do tych lekow czy one faktycznie dzialaja. Luteina dziala lagodzaco na szyjke, rozluznia ja i nie powinna dopuszczac do dalszego skracania. Nospa dziala rozkurczowo na muesnie, a magnez ogolnie zapobiega skurczom miesni. Tak jak pisze patuska, wydaje mi sie, ze bezpieczniej brac i moze dziala.

reklama
No i witam sie z wami.
Wiesci nie mam dobrych bo szyjka sie skrocila tylko do 11mm i rozwarcie zwiekszylo. Mam jeszcze wiecej lezec ale maly syn i przeziebienie mi w tym.nie pomagaja. Nerwy puszczaja :-( szanse na donoszenie ciazy marne ale pytanie brzmi ile?

Do góry