reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Hej dziewczyny, chwilę już Was podczytuję. Jestem obecnie w 34tc i mam miękką szyjkę 3cm. Ostatnio bardzo nasiliły mi się twardnienia. Czy Wy przy skracających się szyjkach miałyście twardnienia i jakieś bóle brzucha?

reklama
Hej dziewczyny, chwilę już Was podczytuję. Jestem obecnie w 34tc i mam miękką szyjkę która się skraca, w czwartek miałam 3cm. Ostatnio bardzo nasiliły mi się twardnienia. Czy Wy przy skracających się szyjkach miałyście twardnienia i jakieś bóle brzucha?

Twardnienia? A to coś innego niż skurcze i twardnienia w dole brzucha które mialam do tej pory ? Ciezko to opisać ale czuje jakbym mi ktoś włożył balon do brzucha i rozpychał, wcześniej tak nie miałam;/
Może poprostu gazy nagromadzone masz. Spróbuj espumisan może coś pomoże. Ja często mam taki wzdety brzuch i do tego ból żołądka właśnie ale jak trochę tzw. „pogazuje „ 😊 to przechodzi

Kurcze nie pomogę bo nie miałam takiego uczucia. Nospa nie pomaga? Albo wypróżnianie?
Nospa mi pomogła ale nie chce jej brać sama ;/ a wypróżnienie nie pomaga właśnie a to dokładnie takie uczucie jakbym była pełna ;/ zastanawiam się właśnie czy to nie po covidzie jakies powikłanie;/ I czuje ruchy małego ale słabiej bo ten brzuch taki wzdęty;(

Może poprostu gazy nagromadzone masz. Spróbuj espumisan może coś pomoże. Ja często mam taki wzdety brzuch i do tego ból żołądka właśnie ale jak trochę tzw. „pogazuje „

Może poprostu gazy nagromadzone masz. Spróbuj espumisan może coś pomoże. Ja często mam taki wzdety brzuch i do tego ból żołądka właśnie ale jak trochę tzw. „pogazuje „ 😊 to przechodzi
W takim razie muszę męża wysłać do apteki bo nie mam espumisanu . Ale najdziwniejsze ze jak chodzę to to uczucie znika a jak siedzę lub leze to się pojawia i właśnie ból żołądka łapał mnie w nocy nie w dzień;/

Nospa mi pomogła ale nie chce jej brać sama ;/ a wypróżnienie nie pomaga właśnie a to dokładnie takie uczucie jakbym była pełna ;/ zastanawiam się właśnie czy to nie po covidzie jakies powikłanie;/ I czuje ruchy małego ale słabiej bo ten brzuch taki wzdęty;(
Ja też mam podobne odczucia, wydaje mi się ze to właśnie wzdęcia, gazy.

W takim razie muszę męża wysłać do apteki bo nie mam espumisanu . Ale najdziwniejsze ze jak chodzę to to uczucie znika a jak siedzę lub leze to się pojawia i właśnie ból żołądka łapał mnie w nocy nie w dzień;/
Mnie wieczorami i cały brzuch obolały mam przy tym , każdy ruch mnie boli . Wczoraj taki miałam brzuch i skurcze żołądka a dzisiaj trochę lepiej jest choć i tak czuje się taka pełna

Hej dziewczyny, chwilę już Was podczytuję. Jestem obecnie w 34tc i mam miękką szyjkę która się skraca, w czwartek miałam 3cm. Ostatnio bardzo nasiliły mi się twardnienia. Czy Wy przy skracających się szyjkach miałyście twardnienia i jakieś bóle brzucha?
Ja mam twardnienia od 21 tc i założony szew , a obecnie 37 + 4 tc i nadal twardnienia . Od założenia szwu szyjka skróciła mi się 5 mm

Mnie wieczorami i cały brzuch obolały mam przy tym , każdy ruch mnie boli . Wczoraj taki miałam brzuch i skurcze żołądka a dzisiaj trochę lepiej jest choć i tak czuje się taka pełna
W takim razie czekam do wizyty chyba że zrobi się to nie do zniesienia to będę dzwoniła do lekarza. Uspokoiłaś mnie trochę 🙂😘 dziękuję.

reklama
To naprawdę bardzo dobry wynik jak na 34 TC :D

Do góry