reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
@natalia91k a Miałaś jakieś objawy tego uwypuklajacego się pęcherza? Bo ja od paru dni mam wrażenie jak bym te ruchy poza brzuchem czula jeszcze w pochwie, z tydzień temu czułam je w odbycie za przeproszeniem teraz się „przeniosły”:oops: po tylu h leżenia jak wstanę to czuje jakby mnie brzuch ciągnął w dol ... jakbym wór kamieni miała w brzuchu 8-)

@natalia91k a Miałaś jakieś objawy tego uwypuklajacego się pęcherza? Bo ja od paru dni mam wrażenie jak bym te ruchy poza brzuchem czula jeszcze w pochwie, z tydzień temu czułam je w odbycie za przeproszeniem teraz się „przeniosły”:oops: po tylu h leżenia jak wstanę to czuje jakby mnie brzuch ciągnął w dol ... jakbym wór kamieni miała w brzuchu 8-)
Miałam podobne odczucia... nie pamiętam dokładnie... koło 25tc mniej więcej, jak mały ułożył mi się tragicznie nisko, trwało to kilka dni aż sobie poszedł w górę :p

Supeeeeer! marzą mi się śledzie!
Nie rozwazalam czy śledzie są surowe , bo dla mnie nie są :D ponoć można w ciąży , a że nie jem mięsa , oprócz kilku kabanosow w tej ciąży to staram się jesc ryby w tymsledzie , bo ponoć zdrowe.
Zazwyczaj kupuje matjasy i sama robię , żeby były bez cukru itp. Robię w occie albo w śmietanie/jogurcie itp. Czasem kupię gotowe , ale to rzadko.

@olaa90 nie panikuj, czasem takie odczucia są normalne, tym bardziej jak wcześniej czułaś w odbycie :)
@Magdalenams niezły interes :) u mnie nie ma - może stacjonarnie coś jeszcze bę∂zie, chociaż akurat na to nie liczę - mieszkam prawie w centrum Krakowa, to już na pewno poszło, co było.

reklama
@Ika88 Ci nasi mali mężczyźni nie maja dla nas litości... :p
U mnie Amelka jest mega nisko.od soboty mam wrażenie, że czuje ja w pochwie. A usg widziałam, że rękę trzyma sobie koło szyjki/szwu więc wali mi równo w pęcherz i ogólnie nisko odczuwam to jakby w pochwie...jakby miała wypaść... Ale staram się nie panikowac. Podobno tak bywa :) I nic w tym złego. Wkładam.poduchy pod pupe leżę i trochę jest lepiej.
Jak miałam pęcherz z pochwie i poród w toku wtedy w 23tc to uwierz mi , że nic nie czułam. Gdyby nie kilka plamek różowych nawet bym nie pojechała na IP... także no chyba nasze maluchy lubią czasem być nisko A tym bardziej u mnie skoro mam dwa [emoji14]

Do góry