reklama
Onaszczesliwa2018
Fanka BB :)
Konskie dawki leków i leżenie plackiem jak tylko zaczęłam sobie "pozwalac "tzn po domu pochodzilam, więcej posiedzialam i znów poleciała:/ chociaż teraz staram się lezec na prawdę dużo a i tak minimalnie się skrocila bo z 3.47 na 3.1 także nie wiem o co jej chodzi za 2 tyg wizyta także zobaczymy jak będzie dalej ale tutaj gdzie mieszkam są mega przeciwnikami passarow i robia to jak już to na prawdę ostatecznośc a jak u Ciebie sytuacja wygląda?A co pomogło ją wydłużyć?
Onaszczesliwa2018
Ja ze Śląska, a od 4 lat Niemcy . Ale masz się faaaajnie Boże uwielbiam Morze [emoji7] [emoji7] [emoji7]Okolice Gdyni mozna powiedziec a Wy dziewczyny?
Sprightly88
Okolice Gdyni mozna powiedziec a Wy dziewczyny?
Ja Warszawa
Sprightly88
Konskie dawki leków i leżenie plackiem jak tylko zaczęłam sobie "pozwalac "tzn po domu pochodzilam, więcej posiedzialam i znów poleciała:/ chociaż teraz staram się lezec na prawdę dużo a i tak minimalnie się skrocila bo z 3.47 na 3.1 także nie wiem o co jej chodzi za 2 tyg wizyta także zobaczymy jak będzie dalej ale tutaj gdzie mieszkam są mega przeciwnikami passarow i robia to jak już to na prawdę ostatecznośc a jak u Ciebie sytuacja wygląda?
U mnie 26 mm i tez się skróciła gdy sobie pofolgowałam z krzątaniem po domku teraz czekam na wizytę 19.04, okaże się czy Pessar mi pomaga
Sprightly88
Dziewczyny mam takie pytanie, jak wyglada na usg wewnętrze rozwarcie? Internet milczy na ten temat. Na ostatnim usg szyjki miałam taki jakby czarny trojkąt przy szyjce od wewnątrz. Czy to jest to? Lekarz nie wspomniał nic o tym, od razu założył Pessar, ale akurat moja lekarz jest bardzo powściągliwa w informowaniu mnie aby na zapas nie stresować.
Nalia91
Ja mieszkam w Gdańsku. Poszłam do lekarza, bo miałam stawianie się brzucha. To był 25tc. W 23tc szyjka miała 3.9cm, a w 25 już 3cm. Nakaz odpoczynku, luteina, magnez i po tygodniu kontrola. Po tygodniu szyjka miała 3.4cm, ale nadal miałam twardnienia. Dostałam Staveran. We wtorek szyjka miała 3.8cm. Ostatnie dni trochę za dużo chodziłam, teraz obiecuje odpoczywać. mam nadzieję, że szyjka się utrzyma powyżej 3 cm. Nie mam nakazu leżenia, a jedynie "jak ciężarna pomyśli o łóżku, to niech się położy". Nie.mam chodzić na 5km spacery czy duże zakupy. Nie wykonywać ciężkich prac domowych i nie nosić męża na rękach.
Nalia91
Link do: usg rozwarcie wewnętrzne - Szukaj w Google:Dziewczyny mam takie pytanie, jak wyglada na usg wewnętrze rozwarcie? Internet milczy na ten temat. Na ostatnim usg szyjki miałam taki jakby czarny trojkąt przy szyjce od wewnątrz. Czy to jest to? Lekarz nie wspomniał nic o tym, od razu założył Pessar, ale akurat moja lekarz jest bardzo powściągliwa w informowaniu mnie aby na zapas nie stresować.
reklama
Sprightly88
Dzięki, widziałam te zdjęcia, ale ja na nich totalnie nie widzę czy to jest podobne do mojej szyjki [emoji28] u mnie to wyglada inaczej ale tez jest taki trójkącik no nic pozostaje cierpliwie czekać
Podziel się: