reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
A co pomogło ją wydłużyć?
Konskie dawki leków i leżenie plackiem :) jak tylko zaczęłam sobie "pozwalac "tzn po domu pochodzilam, więcej posiedzialam i znów poleciała:/ chociaż teraz staram się lezec na prawdę dużo a i tak minimalnie się skrocila bo z 3.47 na 3.1 także nie wiem o co jej chodzi za 2 tyg wizyta także zobaczymy jak będzie dalej ale tutaj gdzie mieszkam są mega przeciwnikami passarow i robia to jak już to na prawdę ostatecznośc a jak u Ciebie sytuacja wygląda?

Konskie dawki leków i leżenie plackiem :) jak tylko zaczęłam sobie "pozwalac "tzn po domu pochodzilam, więcej posiedzialam i znów poleciała:/ chociaż teraz staram się lezec na prawdę dużo a i tak minimalnie się skrocila bo z 3.47 na 3.1 także nie wiem o co jej chodzi za 2 tyg wizyta także zobaczymy jak będzie dalej ale tutaj gdzie mieszkam są mega przeciwnikami passarow i robia to jak już to na prawdę ostatecznośc a jak u Ciebie sytuacja wygląda?

U mnie 26 mm i tez się skróciła gdy sobie pofolgowałam z krzątaniem po domku :) teraz czekam na wizytę 19.04, okaże się czy Pessar mi pomaga :)

Dziewczyny mam takie pytanie, jak wyglada na usg wewnętrze rozwarcie? Internet milczy na ten temat. Na ostatnim usg szyjki miałam taki jakby czarny trojkąt przy szyjce od wewnątrz. Czy to jest to? Lekarz nie wspomniał nic o tym, od razu założył Pessar, ale akurat moja lekarz jest bardzo powściągliwa w informowaniu mnie aby na zapas nie stresować.

Ja mieszkam w Gdańsku. ;) Poszłam do lekarza, bo miałam stawianie się brzucha. To był 25tc. W 23tc szyjka miała 3.9cm, a w 25 już 3cm. Nakaz odpoczynku, luteina, magnez i po tygodniu kontrola. Po tygodniu szyjka miała 3.4cm, ale nadal miałam twardnienia. Dostałam Staveran. We wtorek szyjka miała 3.8cm. Ostatnie dni trochę za dużo chodziłam, teraz obiecuje odpoczywać. :p mam nadzieję, że szyjka się utrzyma powyżej 3 cm. Nie mam nakazu leżenia, a jedynie "jak ciężarna pomyśli o łóżku, to niech się położy". Nie.mam chodzić na 5km spacery czy duże zakupy. Nie wykonywać ciężkich prac domowych i nie nosić męża na rękach. ;)

reklama
Do góry