reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Punkcja i pusty pecherzyk. Jest mi zle. Jest mi smutno. O 15.40 konsultacja telefoniczna z Lewandowskim. Maz go dorwal na korytarzu i on uwaza ze u mnie stymulacja jest bez sensu bo bedzie tylko wiecej pustych :-( tylko ze ja bym chciala sprobowac stymulacji.

Punkcja i pusty pecherzyk. Jest mi zle. Jest mi smutno. O 15.40 konsultacja telefoniczna z Lewandowskim. Maz go dorwal na korytarzu i on uwaza ze u mnie stymulacja jest bez sensu bo bedzie tylko wiecej pustych :-( tylko ze ja bym chciala sprobowac stymulacji.

Ja pierwsza ciąże poroniłam, w drugiej miałam pusty pęcherzyk, także współczuje...sama się zastanawiałam czy u mnie wszystko ok i jest szansa na normalna ciąże... dużo badań różnych, które nic nie wykazały. Natomiast mądry lekarz powiedział mi, ze nawet dwa niepowodzenia nic nie oznaczają takie mamy czasy... no i trzecia ciąża teraz, nie beztroska, ale jest! Trzymam kciuki za Ciebie!

Agatka29,mamy wiele wspolnego:) tez mam na imie Agata, trzylatek w domu i wizyta 25ego:D hehe. Moj trzylatek do przedszkola chodzi, maz go zawozi i odbiera,szkoda mi,ze od 8 do 16 w przedszkolu,ale todla dobra nas wszystkich...
To faktycznie dobrze teraz z orzeczkolem dla Ciebie,mój w domu dopiero od września idzie ;/
Ale często go ktoś zabiera z rodziny,
Który tydzień u Ciebie problemy jaka szyjka? Masz coś założone ? Sorry pewnie już pisałaś ale już nie pamiętam

Tydzien 22+2 dni. Szyjka sie skraca, 2 tyg temu miala 26 mm, wczoraj 32mm,ale na jednym ujeciu ujscie wewnetrzne rozwarte na 1 cm, w kolejnych juz ujeciach byla zamknieta...wiec strasznie dziwna jest. Nic nie mam zalozone. A jak u Ciebie z tym wszystkim?:)

Marzycielka81 jest mi bardzo przykro...ale tak jak pisze Sprightly88, nic nie jest przesadzone. Uwazam,ze my kobiety mamy taka wole walki,ze dojdziemy zawsze do celu. Bedzie dobrze, masz w sobie sile,walcz!! A my wszystkie bedziemy trzymac kciuki za Twoje powodzenie.

Tydzien 22+2 dni. Szyjka sie skraca, 2 tyg temu miala 26 mm, wczoraj 32mm,ale na jednym ujeciu ujscie wewnetrzne rozwarte na 1 cm, w kolejnych juz ujeciach byla zamknieta...wiec strasznie dziwna jest. Nic nie mam zalozone. A jak u Ciebie z tym wszystkim?:)
U mnie start z szyjka 3 cm,.w 18 tyg ciąży spadła na 2,4 w 20 tygodniu założony pessar
Obecnie 28+2 ale szyjka miękka zamknieta i przepuszcza na opuszek palca ;/ zaczelam się starsznie bać !

reklama
Agatka29 z tego co wyczytalam u wielorodek to normalne,ze wczesniej robi sie rozwarcie zewnetrzne,czyli ze szyjka przepuszcza na opuszek palca. Wlasnie ujscie wewnetrzne powinno byc zamkniete:/ dlatego tez cala drze,bo tak naprawde sama nie wiem czy to rozwarcie jest czy go nie ma... u Ciebie juz 29ty tydzien,spokojnie, bedzie dobrze:) to kolejna ciaza, szyjka mniej wydolna. Odpoczywaj ile sie da i bedzie dobrze!:)

Do góry