reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Kathleen trzymam za Ciebie kciuki :) tyle juz przeszlas to porod tez przetrwasz ;) tez sie niedawno balam, ale jest faktycznie tak jak Madzien mowi, ze strach jest przed tym co nie znane :)

reklama
A tak na poważnie to się zaczynam bać ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
To już ostatnia prosta gdzie coś Cię będzie boleć i tego się trzymaj- potem już tylko spotkanie z małym cudem :). Tyle kobiet to przechodzi i dają radę wiec Ty też :) strach bardziej mnie paralizowal przy pierwszym porodzie niż ból, po pewnym czasie jak byłam zła na położną i męża to już było lepiej :p

Kathleen normalnie ja cos czuje ze mnie tez chyba zbiera . Tez jestem przerazona. Wiem ze w kazdej chwili moze sie zaczac. Cala ciaze piersi nie bolaly od wczoraj rana to mleczarnia sie zaczela . Cala noc nie spalam myslalam ze serio maly zaraz wyjdzie tak pchał na szyjke. Skurcze z kregoslupa byly ale nie rwgularne. Mam nadzieje ze chociaz szyjka leci i rozwarcie. Od dwoch dni maly dziwnie sie zachowuje. Cos czuje ze jak pojde do lekarza w srode to mi zrobi szybki masaz szyjki i polece. [emoji6][emoji6] zaczynam sie bac nie porodu ale tego jak to bedzie z dwojka dzieci . [emoji23] ciesze sie ze juz wiem co mnie czeka w pologu chociaz i nie bede psychiczne sciorana po porodzie jak by maly byl urwisem tak jak pierwszy [emoji4][emoji4][emoji4][emoji4]

Kathleen strach spoteguje ból a i moze też przyhamowac poród. Ten ból jest po to byscie mogli sie juz zobaczyć. A jak malenstwo swoje zobaczysz to się o tym bólu zapomina, czuje się ogrom pozytywnych emocji.

Dziewczyny powiedzonko- co nas nie zabije to nas wzmocni, a my kobiety jestesmy sporo silniejsze od facetów. Ciekawe jak to by było gdyby oni musieli choc raz urodzić [emoji1]

xnw4krnt83prf1c3.png

relgx1hpxnktoe3t.png

Katherine to już na prawdę za chwilę. Dasz rade. Tyle już znosiłaś to poród to już ostatnia prosta. O bólu na prawdę szybko się zapomina. Trzyma kciuki aby poszło szybko.

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry