U
użytkownik 167877
Gość
Kathleen006 daj znac pozniej co z toba . Trzymamy wszystkie kciuki bedzie dobrze [emoji173][emoji5]!!!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Miesiąc wcześniej dł szyjki miałam 4cm. No dokładnie całe szczęście, ze kanał jest zamknięty. Mój lekarz powiedział, że tę dł powinnam mieć w 34tyg.czyli 4tyg.dalej. Mam się oszczędzać, żeby poród nie nyl przedwczesnyBoli boli, codziennie cos. Ja juz na wylocie na szczęście, moze w pt skończę leżeć. A nawet jeśli sie Maly zechce urodzić, to juz jest w miarę ok, dzis 35.5. Choc liczę jeszcze na chociaż tydzień. A ile u Ciebie miala szyjka przed skróceniem? Wg mnie ta długość na ten tydz jest ok, ale to Twoj lekarz ocenia, bo liczy sie tez konsystencja szyjki, jej twardość itp... Najważniejsze, ze szyjka jest zamknięta, ze nie robi sie rozwarcie. Chociaż mamy tu agentke, co chodzi praktycznie bez szyjki juz kilka tyg nie martw się i oszczędzaj, lekarze musza nas nastraszyć, żebyśmy wziely to na poważnie...
Tak dzisiaj skończyłam 24 i zaczynam 25. Mamy bardzo podobny wiek ciążyMarcysia to ty zsczynasz 25 czyli dziś kończysz 24 tak? To mamy tylko kolka dni różnicy mi wczoraj na usg młoda wyszła z niektórych wymiarów nawet o 3 dni mniejsza niż z wieku ciążowego. Ale gin powiedział, ze ok. Waga wyszła 716 g wiec szału nie ma ale ja w końcu tez kurdupel jestem
No to kochana niech moc będzie z Tobą i dawaj znaćEch chyba jednak ja się pierwsza rozpakuje ... skurcze się zaczęły dostałam nospe zastrzyk czopek ktg i na porodówkę chyba mnie przeniosą
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Jezelino mnie mowa, to dzisiaj oficjalnie ciąża donoszona szyjka wygładzona, rozwarcie na palec, a ja dalej spaceruje i nic ;p ciekawe ile jeszcze... chyba muszę męża do szpitala zaprosić na weekendBoli boli, codziennie cos. Ja juz na wylocie na szczęście, moze w pt skończę leżeć. A nawet jeśli sie Maly zechce urodzić, to juz jest w miarę ok, dzis 35.5. Choc liczę jeszcze na chociaż tydzień. A ile u Ciebie miala szyjka przed skróceniem? Wg mnie ta długość na ten tydz jest ok, ale to Twoj lekarz ocenia, bo liczy sie tez konsystencja szyjki, jej twardość itp... Najważniejsze, ze szyjka jest zamknięta, ze nie robi sie rozwarcie. Chociaż mamy tu agentke, co chodzi praktycznie bez szyjki juz kilka tyg nie martw się i oszczędzaj, lekarze musza nas nastraszyć, żebyśmy wziely to na poważnie...
Jezelino mnie mowa, to dzisiaj oficjalnie ciąża donoszona szyjka wygładzona, rozwarcie na palec, a ja dalej spaceruje i nic ;p ciekawe ile jeszcze... chyba muszę męża do szpitala zaprosić na weekend
Dziewczyny maja racje, to ze szyjka ma 3 cm o niczym nie świadczy, bo wcześniej mogła mieć dużo więcej i tak szybko się skrócić, ze jest ryzyko, ze pójdzie szybko dalej. A ja np najdłuższa miałam 3,65. Z takiej startowałam przy skurczach w 20 tygodniu i mówili mi, ze przy takiej szyjce nic się nie stanie. A ona leciała i leciała aż się wygładzila