reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Wow, nigdy nie słyszałam o czymś takim, ale ja przecież nie lekarz :)
Oby pomogło. Jak się dzisiaj czujesz?
A to sączenie, to faktycznie przecież może być pessar. Gdzieś czytałam lub słyszałam od jakiejś dziewczyny, że przy pessarze leciały z niej wodniste upławy, nie potrafię sobie jedynie przypomnieć okoliczności. Biorąc pod uwagę,że to ciało obce na szyjce i że szyjka ogólnie reaguje na takie rzeczy, to wydaje się logiczne.

Lekarz mi mówił przy zakładaniu ze mogą wystąpić zwiększone upławy, ale to nie wyglądało mi na upławy a na wodę w dodatku potok ;) grunt ze wszystko OK bo przez chwile już myślałam ze to koniec ja nie wiem co jeszcze się przydazy ...;)

Katerinka a jak u Ciebie? Jak się macie?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mam nadzieje,ze nic hardkorowego,w sensie zlego. Za to trzymam kciuki.

U mnie wyszedl ujemny GBS,jestem przeszczesliwa,ze taka dobra wiadomosc na koniec tej ciazy z przygodami. Tym milsze dla mnie zaskoczenie,ze w pierwszej ciazy mialam. Ale moja gin zabronila mi sie rozpadac do poniedzialku,bo przez weekend jej nie ma,takze nogi na krzyz :)

No słoneczko świeci :) aż chciałoby się wyjść na chociaż mały spacer. W poniedziałek lekarz - jestem ciekawa co mi powie... Mam nadzieję że obejdzie się bez skierowania do szpitala. A wy jak się trzymacie?

No słoneczko świeci :) aż chciałoby się wyjść na chociaż mały spacer. W poniedziałek lekarz - jestem ciekawa co mi powie... Mam nadzieję że obejdzie się bez skierowania do szpitala. A wy jak się trzymacie?
Mnie tak boli podbrzusze , że wstaje tylko do WC. Coś mi szpitalem pachnie znowu [emoji28] dopiero co w środę z niego wyszlam. Zwariuje . Ale macica nie najgorzej. Zadko się spina.
A wy mamuśki przy twardej macicy nawet jak puszczało to bolało was ?
Mam nadzieję że może to normalne. Ze bardziej boli bo ciężej pracuje. ?

Tak ból czasami zostaje :/ u mnie jak zaczyna się twardnienie (zazwyczaj przy leżeniu na plecach) staram się zmienić pozycje, jeden lekarz powiedział mi ze paracetamol nożna przyjmować

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziś mam równy 20 tydzien. Gdzie tam do końca. Wykończe się [emoji23]
Ale dla małego wszystko zaniose. Ważne żeby tam sobie po siedział grzecznie i za wcześnie się nie pchał. [emoji4]

Do góry