reklama
LADYaga17
Aktywna w BB
Oj dziewczyny powiem wam, że nie doceniamy, tego co mamy. Prysznic =mega wygoda. Dziś pierwszy od 2tyg i co prawda taki bardzo szybki, ale mimo to super!
No ja leżę, nic nie mówią za bardzo, choć myślę że po weekendzie będą mnie badać i oceniać sytuację. Wczoraj wspomnieli o celestonie, ale to jeszcze za wcześnie. Sobota i niedziela nic się bardzo nie dzieje więc jeszcze bardziej się dłuży. Chodzę tyle co muszę, ale też staram się w takim stopniu w jakim bym się poruszała w domu w razie wyjścia.
Nie wiem sama czy szyjka może się wydłużyć, choć tu na oddziale niektóre kobiety twierdzą że tak. Żyje ta nadzieją.
Zmieniłam tapetę w tel by nie miećna niej męża i córki, bo co patrzyłam to łzy w oczach... Teraz mniej myślę.
No ja leżę, nic nie mówią za bardzo, choć myślę że po weekendzie będą mnie badać i oceniać sytuację. Wczoraj wspomnieli o celestonie, ale to jeszcze za wcześnie. Sobota i niedziela nic się bardzo nie dzieje więc jeszcze bardziej się dłuży. Chodzę tyle co muszę, ale też staram się w takim stopniu w jakim bym się poruszała w domu w razie wyjścia.
Nie wiem sama czy szyjka może się wydłużyć, choć tu na oddziale niektóre kobiety twierdzą że tak. Żyje ta nadzieją.
Zmieniłam tapetę w tel by nie miećna niej męża i córki, bo co patrzyłam to łzy w oczach... Teraz mniej myślę.
U
użytkownik 167877
Gość
Hej dziewczyny [emoji4] jestem w 20 tygodniu. To moja druga ciąża.
Niestety ta od samego początku z problemami. Od początku mam macice twarda, bralam luteinę i duphaston .
W 16 tyg odstawilam i jakoś dawalam radę . Teraz od czwartku masakra. Tak mnie boli podbrzusze . Byłam u lekarza i dostałam znowu luteinę i nospe. Nie widzę jakiejś poprawy chyba czeka mnie szpital. Tak bardzo się boję. Na szczęście rozwarcia nie mam. Ale strasznie boli mnie podbrzusze. Do tego 2 lata temu miałam konizacje szyjki . Jestem przerazona.
Trzymam za Was i za siebie kciuki !!!
Niestety ta od samego początku z problemami. Od początku mam macice twarda, bralam luteinę i duphaston .
W 16 tyg odstawilam i jakoś dawalam radę . Teraz od czwartku masakra. Tak mnie boli podbrzusze . Byłam u lekarza i dostałam znowu luteinę i nospe. Nie widzę jakiejś poprawy chyba czeka mnie szpital. Tak bardzo się boję. Na szczęście rozwarcia nie mam. Ale strasznie boli mnie podbrzusze. Do tego 2 lata temu miałam konizacje szyjki . Jestem przerazona.
Ania121986
Zaangażowana w BB
Ja od 12 stycznia jestem w szpitalu trafiłam tu z bólem brzucha i twardnieniem brzucha w 20 tygodniu i dowiedziałam się o tej krótkiej szyjce.Ania121986 ty też w szpitalu? Który Tc? Miałaś jakieś dolegliwości skracania szyjki czy jakiekolwiek...? Pozdrawiam
Ania121986
Zaangażowana w BB
Dokładnie Nygusku lekarz powiedział, że zapobiegawczo, bo przy bliźniętach i rozciągającej się macicy to powinno pomóc donosić ciążę@Nygusek pewnie zapobiegawczo, skoro ostatnio miała 15mm. Pessar poza tym, że trzyma, to trochę odciąża szyjkę.
U
użytkownik 167877
Gość
A jakie leki dostajesz ? I boli już mniej czy bez zmian ?Ja od 12 stycznia jestem w szpitalu trafiłam tu z bólem brzucha i twardnieniem brzucha w 20 tygodniu i dowiedziałam się o tej krótkiej szyjce.
Ania121986
Zaangażowana w BB
Boleć przestało choć brzuch nadal napięty. Dostaję 2x2duphaston, 2x2luteina 100 i 3xnospa forte. Jak bolalo dostawałam dodatkowo nospę w kroplówce i paracetamol też w kroplówce.
Nygusek
Fanka BB :)
Witamy, witamyHej dziewczyny [emoji4] jestem w 20 tygodniu. To moja druga ciąża.
A przy tych bólach szyjka trzyma?
Aa nie przewidziałam ciąży bliźniaczejDokładnie Nygusku lekarz powiedział, że zapobiegawczo, bo przy bliźniętach i rozciągającej się macicy to powinno pomóc donosić ciążę
reklama
U
użytkownik 167877
Gość
Kurde ja biorę luteinę 100 2 * 1 ,Boleć przestało choć brzuch nadal napięty. Dostaję 2x2duphaston, 2x2luteina 100 i 3xnospa forte. Jak bolalo dostawałam dodatkowo nospę w kroplówce i paracetamol też w kroplówce.
Nospe zwykła 3x1 i magne b6 3x2
Dużo masz tego progresteronu . Jutro pojadę na sor nie bd czekać. Niech mnie z badają i może zwiększa dawkę.
Wiem , że powinnam być w szpitalu ale nie mam co zrobić z synkiem . [emoji29] ma 5 lat. Mam nadzieję, że coś mi przepisza a nie zostawia na bóg wie ile. Chodz wiem , że to dla dobra maleństwa. Ale co wtedy z drugim synkiem..
Podziel się: