reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból brzuszka u 8 tygodniowego niemowlaka

Tak, skręcał się.. A jak kupki robił to były normalne ale cały się napinał i aż czerwony robił
Na nanie też mocno cisnąl kupki jednak szybciej mu wychodziły do 30minut miał zrobione były normalne miękkie i wgl.
Teraz kolor kupki też jest jak wcześniej w tym że jest twarda i nie może jej wycisnąć nie ma co się dziwić bo i dorosły miałby problem z wypuszczeniem takiego kamienia polozna powiedziała że musi się przestawić na to mleko a to trwa czasem i miesiąc .. Tylko że mówiła to w momencie kiedy cieszyłam się że małemu odeszły problemy brzuszkowe . Nie spodziewałam się że tak szybko wrócą.

Jednak widzac że po Capricare na początku było mu lepiej dociera do mnie ze wina leży w mleku a nie w niedojrzałym układnie pokarmowy

reklama
Na nanie też mocno cisnąl kupki jednak szybciej mu wychodziły do 30minut miał zrobione były normalne miękkie i wgl.
Teraz kolor kupki też jest jak wcześniej w tym że jest twarda i nie może jej wycisnąć nie ma co się dziwić bo i dorosły miałby problem z wypuszczeniem takiego kamienia polozna powiedziała że musi się przestawić na to mleko a to trwa czasem i miesiąc .. Tylko że mówiła to w momencie kiedy cieszyłam się że małemu odeszły problemy brzuszkowe . Nie spodziewałam się że tak szybko wrócą.

Jednak widzac że po Capricare na początku było mu lepiej dociera do mnie ze wina leży w mleku a nie w niedojrzałym układnie pokarmowy
To zostaw to mleko bo widocznie szkodzi małemu. Są też takie mleka na zaparcia dla delikatnego brzuszka. Będziesz musiała poczytać jakie i opinie jakie dane mleko ma
Być może to Mu pomoże. Aczkolwiek zrób badania dziecku i sprawdź alergię czy ma.
Jeśli to mleko to z czasem to minie jeśli mleko będzie dobrze dobrane. Rozumiem Cię, że to przeżywasz bo nie masz jak dziecku pomóc dlatego im szybciej zaczniesz działać to na korzyść dziecka.
U Nas to minęło jakoś w 5 miesiącu życia, więc masz szansę spać dłużej niż ja 😉

To zostaw to mleko bo widocznie szkodzi małemu. Są też takie mleka na zaparcia dla delikatnego brzuszka. Będziesz musiała poczytać jakie i opinie jakie dane mleko ma
Być może to Mu pomoże. Aczkolwiek zrób badania dziecku i sprawdź alergię czy ma.
Jeśli to mleko to z czasem to minie jeśli mleko będzie dobrze dobrane. Rozumiem Cię, że to przeżywasz bo nie masz jak dziecku pomóc dlatego im szybciej zaczniesz działać to na korzyść dziecka.
Niby to nan total comfort miało być delikatne dla brzuszka .. jednak po nim była tragedia :(
A jakie badania musimy wykonać? C
Gdzieś wyczytałam że kal ogólny i krew utajona coś jeszcze ?

Jeśli badania nic nie wykażą i znajdziemy inne mleczko np. Nan ha czy beblon pro + bo rozważam te mleka
odstawic od razu z tego koziego i przejść na inne czy stopniowo .
Między czasie umowie wizytę u gastroenterologa

Niby to nan total comfort miało być delikatne dla brzuszka .. jednak po nim była tragedia :(
A jakie badania musimy wykonać? C
Gdzieś wyczytałam że kal ogólny i krew utajona coś jeszcze ?
Ja robiłam takie jak piszesz plus USG brzuszka. Dodatkowo wszystkie parametry jakie Istnieją bo jesteśmy z synem pod opieką UCK w Gdańsku, w ciąży miałam toxoplazmoze. Na całe szczęście odpukać nie ma jej.
Jeśli badania nic nie wykażą i znajdziemy inne mleczko np. Nan ha czy beblon pro + bo rozważam te mleka
odstawic od razu z tego koziego i przejść na inne czy stopniowo .
Między czasie umowie wizytę u gastroenterologa
U Nas po Bebilonie pro + też lipa była, że tak powiem. Z mleka na mleko zawsze stopniowo się przechodzi. Nie podawaj od razu nowego 😉

Oo jesteś z moich stron jak miło:)
Ja właśnie rodziłam w UCK
Ja robiłam takie jak piszesz plus USG brzuszka. Dodatkowo wszystkie parametry jakie Istnieją bo jesteśmy z synem pod opieką UCK w Gdańsku, w ciąży miałam toxoplazmoze. Na całe szczęście odpukać nie ma jej.

U Nas po Bebilonie pro + też lipa była, że tak powiem. Z mleka na mleko zawsze stopniowo się przechodzi. Nie podawaj od razu nowego 😉

@ciekawostka Masz tu mix kilku rzeczy.
Po pierwsze, ulewania u takich maluchów mogą być fizjologiczne i mogą zacząć się później.
Po drugie, jest dyschezja niemowlęca, więc dziecko dopiero się uczy, jak się robi kupę, stąd gazy, prężenia i stękania. Mój syn potrafił tak stękać pół dnia. Nauczy się, to będzie łatwiej.
Po trzecie, czy sprawdzalaś na stronie elactancia czy faktycznie nie możesz karmić piersią? Tam wpisuje się składnik aktywny (w wersji angielskiej) leku i pokazuje, czy faktycznie przenika z mlekiem. Większość leków wcale dzieciom nie szkodzi, tylko lekarze zawsze profilaktycznie chcą odstawiać kp. A mogłabyś jeszcze zrobić relaktację, gdyby była potrzeba i karmić przynajmniej częściowo swoim.

Ja soróbowałabym jeszcze innego mleka niż capri, a w międzyczasie umawiała gastrologa.
Tylko pamiętaj, że dziecko przyzwyczaja się do nowego mleka ok. 2 tygodnie.

Wg mnie powinnaś już nie kombinować ze zmianą mleka, tylko bierzesz skierowanie do alergologa od lekarza rodzinnego. Na 99,9% dostaniecie zalecenie na Bebilon Pepti lub Nutramigen.

reklama
u nas też były bóle brzucha, gazy i po piersi i po mm. Też jesteśmy po ciężkim cc. Mleka nie zmienialiśmy, bo po każdym mogło być to samo. Polecono nam żeby podawać probiotyk oraz do każdego karmienia D.elicol. Dzięki temu bóle brzucha ustały. Trwało to 4 miesiące. Wcześniej probowaliśmy odstawić D.elicol, ale bóle wracały. Probiotyki podawaliśmy różne, jedynie V.ivomixx powodował gorsze bóle brzucha. Problemy z brzuchem czasami wywołuje również witamina D.

Do góry