reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

boje sie ze jestem w ciazy

uprawiałam seks z moim chłopakiem bez zabezpieczenia mialam wtedy 3 dzien okresu nie skończył we mnie ale bardzo sie boje ze jestem w ciazy. 2 dni po stosunku czułam skurcze pod brzuchem takie jak mam zawsze przed okresem. Mam dostać okres za 5 dni ale nie czuje żadnego bolu podbrzusza (tak jak zawsze) oraz nie bola mnie piersi a zawsze pare dni przed okresem strasznie mnie bola moze poprostu panikuje ale okropnie sie boje nie mowic juz o zrobieniu testu. wczoraj tez bardzo wyspalo mnie na twarzy i widze ze cala spuchlam (rowniez dolnia partia brzucha) (mam zaburzenia odżywiania a przez ostatni tydzień jadlam wiecej wiec i bylo to niezbyt zdrowe jedzenie wiec tlumacze sobie to tym) Jak myslicie sa jakies realne szanse na ciaze?

reklama
uprawiałam seks z moim chłopakiem bez zabezpieczenia mialam wtedy 3 dzien okresu nie skończył we mnie ale bardzo sie boje ze jestem w ciazy. 2 dni po stosunku czułam skurcze pod brzuchem takie jak mam zawsze przed okresem. Mam dostać okres za 5 dni ale nie czuje żadnego bolu podbrzusza (tak jak zawsze) oraz nie bola mnie piersi a zawsze pare dni przed okresem strasznie mnie bola moze poprostu panikuje ale okropnie sie boje nie mowic juz o zrobieniu testu. wczoraj tez bardzo wyspalo mnie na twarzy i widze ze cala spuchlam (rowniez dolnia partia brzucha) (mam zaburzenia odżywiania a przez ostatni tydzień jadlam wiecej wiec i bylo to niezbyt zdrowe jedzenie wiec tlumacze sobie to tym) Jak myslicie sa jakies realne szanse na ciaze?
No jak nie chcesz zrobić testu, to nie ma o czym mówić.

Co chwilę są takie posty jak Twój z tytułem boję się, że jestem w ciąży.
Nie rozumiem Was.. Po co uprawiasz seks skoro wiesz z czym to się wiąże. Przyszło Ci kiedyś do głowy, że jest coś takiego jak antykoncepcja?

Myślę, że powinnaś wrócić na lekcje biologi i raz jeszcze czerpać wiedzę, której nieprzyswoiłaś wcześniej.

Zrób test, bo nikt Ci nie powie po kształcie literek, czy jesteś w ciąży. Zwiastuny okresu czy ciąży czasem są, a czasem ich nie ma, a jeszcze czasem tworzy je nasza głowa.

Czysto teoretycznie, jeśli kochaliście się tuż po okresie i nic się nie zadziało, co by przyspieszyło owulację, to nie powinnaś być w ciąży. Ale ten etap między okresem a owulacją to czas niepłodności względnej i jakaś tam szansa może być - stąd jednak może antykoncepcja, skoro masz paraliżujący lęk. Dopiero seks po owulacji (potwierdzonej, nie na czuja i wydajemisię) jest bezpieczny pod tym kątem. Przypomnij sobie, jak przebiega cykl kobiety i to Ci trochę wyjaśni.

reklama
Do góry