reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Ja nadal bez @. Nie wiem czy to dobrze czy źle. Po nowym roku się do gina wybiorę, to i przy okazji Sylhę odwiedzę :-)
Gotadora - może masz rację. Czasem takie rzeczy nie dzieją się bez przyczyny.
Różyczko - no strasznie szybko stanął. Ledwo 15 października zaczął raczkować, a po jakimś tygodniu już stawał przy kanapie. A gadają oboje - głównie ba ba i da da, ale jest i ta ta i ma ma. A u Zuzy jeszcze dzie, aje - ostatnio wyszło jej coś w rodzaju tata dzie dzidzi i tata da am :-)
A Twoje chłopaki też słusznej postury;-) Też masz co dźwigać :-)
Nie wiecie gdzie można kupić nowy kręgosłup ;-) chętnie bym kupiła sobie na gwiazdkę ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Rózyczka szwy te które nawet z nazwy sa nierozpuszczalne sie w końcu rozpuszczą jezeli nie ma zaczerwienienia I stanu zapalnego to nie masz sie co martwić ja 23 grudnia ide na rechabilitacje :baffled: tez potrzebuje nowy kregosłup:baffled: I reka tez by sie przydała :baffled:trzecia:-) Lilonka ja zaczełam chodzić jak miałam 8 miesięcy a moje dzieci to takie leniuchy że daleko im do chodzenia bylo a I chłopakom się nie spieszy choc są podchody do siadania :-)jak sie im zachce to sie obracają ale to musi byc konkretny powod :-)narazie cwiczymy joge namietnie

Mama, moje brzdace tez mniej wiecej na takim samym etapie rozwojowym:-) choc bardzo sie roznia bo Lena jest silna kluseczka i calkiem ladnie juz siedz, choc nie chce jej sie za bardzi ruszac, za to gibki i sprytny Kubus, siada gorzej zale nadrabia obrotami i piruety wywija szybciutko przejmujac kontrole nad zabawkami.
Zrobiłam malcom ostatnio morfologie i wyszlo ze maja lekka anemie. Pediatra kazala zaczac podawac zoltko i przypisala zelazo +witaminki. Do tego u Kubus ma ts4 (tarczycowe) podwyzszone:baffled: hmmm... musze teraz szukac jakiegos endokrynologa. A jutro to nieszczesne badanie dna oka. No i trzeba ostro zabrac sie za przygotowania do chrztu, bo juz od piatku goscie sie zjeżdżają ale jutro przylatuje do nas tej najważniejszy - emek, po 6 tyg rozlaki. Ciesze sie ze go zobacze. Gotadora, mam nadzieje ze i Twoj zaraz do was zjedzie i zostaniecie juz razem bez kolejnych rozlak. Ja nie wiem jak ty sobie sama z tym calym majdanem radzisz no i do tego jeszcze pies:szok: podziwiam.

Ostatnia edycja:
Elala powodzenia jutro na badaniu &&&&

a ja mam jeszcze do tego królika :-D z nim kłopotu nie ma, a jedynie z zieleniną dla niego, nie mogę zrozumieć dlaczego w PL jest tak mało zielonych rzeczy, w UK cały rok jest wybór,a tu jak pójdę do warzywniaka to nie wiem co mam kupić. Za to w miesnych masa ludzi i pełne półki

Gotadora - to prawda, w warzywniakach marny wybór. Ja ostatnio coś mobotematycznie gotuje dla maluchów - głównie ziemniak i marchewka i pietruszka. Dynie już cięźko dostać, cukinie tylko w marketach :-(
Wczoraj był łosoś z ziemniakiem i marchewką, wcześniej kalafiorowa 2 dni, a przetem buraczkowa (barszcz;-)). Dziś chciałam kròlika im zrobić - no ale znowu z ziemiakiem i marchewką. Masakra.

Lilonka u nas ten sam problem, choc ostatnio piodpatrzylam ze mozna kasze jaglana podawac i wg mnie to super zamiennik ziemniaka.

my po badaniu bylo niezle. Nawazniejsze ze oczka sa wporzadku. Tylko Kuba zaczal pokaslywac. Masakra jak nie urok to ....

Witam dziewczynki. Postanowilam do was zajrzec widze ze piszecie o posilkach. Elala zamiast dynii daj buterscoush czy jakos tak to sie nazywa to tez dynia. No i zielone warzywka a zamiast ziemniakow mozesz ryz ugotowac

My jestesmy bezzębni I tak sie zastanawiam nad konsystencją czy można by spróbować mniej blendowane powiem szczerze że ja to mam jakieś dziury w pamięci nie mogę sobie przypomnieć jak to było przy moich starszych:baffled: ja gotuje chłopakom bardzo rzadko głównie jedziemy na słoikach ( chwała bogu za promocje:-)) i moi nie chcą pić soczków plują tylko woda albo herbatka Elala super że wszytsko z oczami to najważniesze :-)

reklama
Oho - prawie wszystkie mamuśki zamilkły, chyba lepią uszka na święta :-) U mnie zapowiada się ciężki dzień - Zuza jeszcze chrapie, więc zapewne nici ze wspólnej drzemki. A młody zaczą dziś szaleństwa o 4. Co prawda zdrzemnął się potem jeszcze z 1,5 godziny, ale i w nocy często się budził. Ale już jutro wyjeżdżamy na święta i 3 tygodnie dodatkowej pomocy :-) Jeszcze tylko przed nami.wielkie.pakowanie :-) A we wczorajszym menu było risotto z królikiem ze słodką marchewką i fasolką szparagową :-) z resztą dziś powtórka :-)
Buziaki dla Wszystkich maluszków, a dla mamusiek miłego dnia :-)

Do góry