reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

moje tez nie mają super okrągłych głów, ale całkiem płaskie tez nie są, a Dominik ma krzywą :confused2: tzn w jednym miejscu ciut spłaszczoną ale tak w dziwnym miejscu, niby sama sie uformuje jak więcej będzie nią obracać...zobaczymy.

hehe tak jeszcze bedzie że Stachu przegoni kluski Lilonki :-D:-D:-D mnie powoli prezera zają nogi Tomcia :szok:

reklama
Bibiana głowa Karolka też jest jakby hmmm krzywa;) mam nadzieję ze jakoś fi siebie dojdzie. Czemu nogi Tomcia cię przerażają? Mnie przerażają nogi Stacha bo wygląda jak ludzik Michelin:D

A u mnie dziś armagedon :mad: chłopcy id rana ciągle płaczą mają fatalny nastrój,nie poznaje ich. Nie wiem czy to jeszcze skutek szczepienia?? Nie chcą spać,nawet w czasie kąpieli się nie cieszą,jedyne co pozostało to koński apetyt:cool: aż zaczynam się martwić o nich:(

Kids Health Info : Plagiocephaly - misshapen head Max ma taka głowę a Olek ma jakby płaskie pół głowy lekarz kazał obserwować ale moim zdaniem to się zbytnio nie zmienia I chyba wymusze skierowanie do lekarza od kasków mam też zamiar kupić specjalną poduszkę może ona pomoze to jest wina jak leżeli w szpitalu zawsze na jednej stronie I tak już im zostało

Mój Dawid ma trochę spłaszczoną z tyłu.Kładę go na boki i nic,da się coś z tym zrobić?Mój chrześniak ma z tyłu płaską jak deska,strasznie to wygląda.

Mama dzieki za artykuł, mój Kuba tez ma asymetryczna główkę, I jakos nie widze aby sie poprawialo mimo że znacz nie wiecej czasu spedza na brzuszku lub siedząc. Jak bylam u lekarza rodzinnego (w uk) to mnie wysmial I zapytał czy kiedykolwiek widziałam doroslego ze zniekształcona głową?:confused2: zapewnial ze minie, choc nie ukrywam ze teraz zaczynan sie martwic czy aby na pewno, hmmm, chyba to sprawdze poki jesteśmy w Polsce.

U nas też Mati ma ten problem z nie kształtną główka od samego początku,bo w szpitalu odcinał sobie uszko i większość czasu kładli go w inkubatorze na jedna stronę:/. Dajecie witaminę D?? Nam Pani doktor zwiększyła dawkę witaminy plus zmieniła na krople i główka już jest dużo lepsza niż była. Przez pewien czas braliśmy nawet tabletki Vigantoletki bo ponoć lepiej działają. Podpytajcie lekarza może o to na wizycie u Matiego to przynajmniej podziałało. A jeszcze rehabilitantka mówiła żeby kłaść go na takim jakby zwiniętym rogalu pod karkiem żeby główka nie stykała sie do końca za mocno z podłożem, ale Mati nie za bardzo chciał tak leżeć:/ wiec to odpuscilam. Zobaczymy jak bedzie dalej... Ciekawe czy w PL też stosują te kaski bo pierwszy raz o nich słyszę:)

Gloriane- no przecież to skok napewno:) hihi a tak poważnie to pewnie za chwilkę wszystko sie ułoży, może mają gorszy dzień bo i pogoda też jakoś dzis nie sprzyjała:/ a od poniedziałku u nas śniegi zapowiadają aaaaa bedzie ciekawie na spacerach:)

Ostatnia edycja:
Ale czy dzieciaki chciałyby w takich kaskach chodzić :cool:

Multimama to moich takich plaskich nie mają....ale ja mam płaską głowę :confused2: a moja sis ma na czubku głowy jakby dziure, akby ktoś ją kijem walnąl:-D

Maggi ja podaje wit D, i ona tak pomaga???

Popytam lekarza na następnej wizycie.

kurde mój filipek miał taką śliczną główkę,i dzieci mojej sis też mają takie łdne...mam nadzieję, że wszystkie bliźniaki będą miały sliczne główki, a nawet jak zostana płaskie i krzywe to beda najpiekniejsze bo w końcu nasze dzieci :tak:

Gloriane to może byc po szczepieniu....ja tez sie zastanawiam czy u D takie nerwowe spanie to może być po szczepieniu....

Bibiana- no nam Pani doktor jeszcze z Rki przepisała zwiększoną dawkę witaminy D bo ta główka jej sie nie podobała no i u nas dodatkowo duże ciemiaczko jest. Kazała brać D w kropelkach ponoc lepsza niż w tych kapsułkach no i Mati miał zwiększone do 4 kropelek dziennie. U nas wydaje mi się że to pomogło plus to ze zaczęli sie więcej ruszać. A glowa u Matiego była naprawdę tak jak na tym zdjęciu z linka mamy. Główki w druga stronę nie trzymał bo od razu leciała z powrotem na ta stronę gdzie była spłaszczona. Jak młody wstanie i bedzie współpracował z obiektywem to wstawie fotkę jak wygląda teraz lepetynka:) Ale to dziewczyny podpytajcie lekarza czy u was jest taka potrzeba. Ja nie lekarz:)niby to tylko witaminy ale jednak...

reklama
Maggi haha...skok rozwojowy ;-) racja ;-) po takim,skoku oczekuje w takim razie ze zaczną tańczyć na linie chyba :-\ dziś kolejny dzień masakry,dosłownie nie pomaga nic,jest tylko płacz i zgrzytanie zębów :-\ tego jeż,ze nie było :-\

Bibiana jakie problemu ze spaniem ma Dominik? Czy przypadkiem nie takie jak Stach? Bo on już przechodzi sam siebie :-\

Ech...i jeszcze ta pogoda... :-\

Do góry