reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

reklama
Katerine - nie lubię rzeczy wielofunkcyjnych :-) jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego.:-D A tak na serio to kiedyś pracowałam jako niania i właśnie te dzieciaki miały takie krzesełko. Jak dla mnie bardzo nie praktyczne i nie kupiłabym swoim dzieciom. Zwłaszcza, dla dwójki.
Minusy:
- dużo miejsca zajmuje (zwłaszcza dwa) i w razie czego nie ma jak go schować.
- jest ciężkie
- ten stolik w zasadzie może służyć jedynie do rysowania bo do innej zabawy jest za mały. Jak dziecko porysuje kredkami to ciężko odczyścić.
- to krzesełko jest na tyle niewygodne potem do tego stolika, że dziecko ma bardzo ciężko samo się dosunąć i odsunąć,
To takie minusy co od razu przyszły mi na myśl. Gdybym dłużej pomyślała, to pewnie znalazłoby się więcej. A plusy? Jedynie ładny wygląd ;-)

Ja potrzebuje takie krzesełka w zasadzie tylko do karmienia. Bo do zabawy/rysowania/plasteliny itp to planuje im kupić stolik i krzesła takie plastikowe z Ikei, albo takie drewniane z regulowanymi nogami(rosną wraz z dzieckiem).

karmelova - ja teraz karmię w bujakach ;-)
U mnie dzisiaj 14st :-)

Ostatnia edycja:
Emilek ja mam podobne do tego z linku tylko Grcaco, ja je dostałam ale sama bym go chyba nie kupiła bo jak dla mnie to ta cerata się średnio sprawdza bo pod nią wchodzą okruchy, a jak coś się wyleje to wsiąka w podszewkę, ja chyba kupię to krzesełko z Ikei, ono się błyskawicznie czyści.
Ale na siedzenie w krzesełku chyba jeszcze za wcześnie.

Emilek - faktycznie dobrze ze dzis nir wypalilo bo mróz i deszcz straszny. Ale za to ja dzięki temu spędziłam pierwszy dzien tak dlugo bez dziewczynek, ktore zostawilisny u teściowej; ) gdyz pojechaliśmy oglądać sprzęty do media markt, plytki w castoramie i meble w ikea - bardzo mi tego brakowało; );)!! W związku z tym ze budowa ku końcowi czss się rozglądać i wybierać. Czy ma ktoras z Was kogoś sprawdzonego od zabudowy kuchni i szaf wnekowych?

Ja tez powoli patrze na krzeselka i nie wiem jakie wybrać, a nie dlugo jeszcze foteliki.... masakra ile wydatków teraz sie szykuje.

kamilasze - ja foteliki już mam wybrane. Planuje właśnie je kupić jeden w przyszłym miesiącu, a drugi w kolejnym, bo na raz to za duży wydatek ;-) a w tym właśnie kupię te krzesełka do karmienia. Postoją najwyżej chwilę, ale będę już miała :rofl2:

kamilasze znam bardzo dużo ale niestety nie z Wawy. Ja też poniekąd z branży :-). Jaką będziesz robić szafę wnękową? Z drzwiami przesuwnymi? A na kuchnie już masz pomysł?

Potrzebuje szafy wnekowej w przedpokoju i zabudowy pod schodami z drzwiami otwieranymi. Na kuchnie mamy wstepny pomysł i jestem ciekawa na ile został by wyceniony.
Gotarda - a Twój mąż robi w okolicach Wawy czy raczej nie?

reklama
Do góry