(Tak, pójdę do ginekologa, juz wczoraj wydzwaniałam do wielu, ale z racji tego, że weekend to nie chcieli mnie przyjąć)
Tu zdjęcia testów:
1. Wczorajszy
2. Wczorajszy
3. Dzisiejszy:
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak właśnie myslalam, dziękuję!Ciąża na 100%. Kolor drugiej kreski nie ma żadnego znaczenia. Po prostu jest wcześnie i stężenie bhcg nie jest jeszcze wysokie stąd jaśniejszy kolor.
Ja juz dzis rano wzielam pierwszą tabletkę "Folik Mama, pierwszy trymestr" . Właśnie ja chce jak najwczesniej, bo mam tez niedoczynność tarczycy i codziennie biorę polowke euthyrox 75.Tylko isc jak jeszcze nie bedzie widac i wiadomo to tez bez sensu. Myślę, zeby w tym tyg zrobic badnaia krwi hormony tarczycy + bhcg i do endokrynologa pierw..Ciąża na 100%. Kolor drugiej kreski nie ma żadnego znaczenia. Po prostu jest wcześnie i stężenie bhcg nie jest jeszcze wysokie stąd jaśniejszy kolor.
Z wizytą i ginekologa możesz się wstrzymać, nic Ci nie powie. Lepiej zrobić bhcg z krwi 2 razy w odstępie 48h lub 72h. Ważny jest prawidłowy przyrost bety dlatego potrzebne są dwa wyniki. W necie znajdziesz kalkulatory bhcg, które Ci powiedzą czy przyrost jest prawidłowy. Na razie kup kwas foliowy jeśli wcześniej nie brałaś! To ważne! Może tez być jakiś zestaw witamin dla kobiet w 1 trymestrze. Zarodek z sercem będzie widać na usg pomiędzy 6-8 tc. Powodzenia!
Tez mam niedoczynnosc i hasimoto. Zrób tsh, ft3, ft4. Na początku ciąży może być spadek tsh i objawy pozornej nadczynnosci, ale nie zmniejsza się dawki euthyroxu, lepiej mieć za małe tsh niż za duże. Najlepsze koło 2.Ja juz dzis rano wzielam pierwszą tabletkę "Folik Mama, pierwszy trymestr" . Właśnie ja chce jak najwczesniej, bo mam tez niedoczynność tarczycy i codziennie biorę polowke euthyrox 75.Tylko isc jak jeszcze nie bedzie widac i wiadomo to tez bez sensu. Myślę, zeby w tym tyg zrobic badnaia krwi hormony tarczycy + bhcg i do endokrynologa pierw..