reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Blada kreska testu ciążowego

IMG_20211019_065811.jpg

Chciałbym poznać waszą opinię. Mianowicie spóźnia mi się okres 12 dni, lecz mam policystyczne jajniki ale do tej pory miałam miesiączki dość regularnie (spóźnienie 2-5 dni). Zrobiłam test z moczu z nocy i od razu wyszła bladziuteńka kreska, dodam że ginekolog nic nie widział na USG jedynie że macica jest nieco powiększona. Czy mogę być w ciąży?

reklama
Według mnie możesz, generalnie kreska nie jest aż taka blada - ale przy takim teście beta też jest niska, więc nic dziwnego, że na USG nic nie było. ;) Polecam zrobić betę i sprawdzić jaka jest wartość + przyrost po 48 h - dopiero przy wartości min. 1000 będzie widoczny pęcherzyk na USG, a to i tak dopiero pęcherzyk.
Jednocześnie może być tak, że wyłapałaś ciąże biochemiczną i ta wartość bety będzie spadać - bo jak na takie spóźnienie, to kreska jest bardzo bladziutka. Chyba, że owulacja się tyle przesunęła.

Według mnie możesz, generalnie kreska nie jest aż taka blada - ale przy takim teście beta też jest niska, więc nic dziwnego, że na USG nic nie było. ;) Polecam zrobić betę i sprawdzić jaka jest wartość + przyrost po 48 h - dopiero przy wartości min. 1000 będzie widoczny pęcherzyk na USG, a to i tak dopiero pęcherzyk.
Jednocześnie może być tak, że wyłapałaś ciąże biochemiczną i ta wartość bety będzie spadać - bo jak na takie spóźnienie, to kreska jest bardzo bladziutka. Chyba, że owulacja się tyle przesunęła.
A na betę powinnam iść już czy odczekać? 🙂

Podepnę się do tematu, ponieważ wczoraj zrobiłam test płytkowy i nie potrafię rozgryźć wyniku. Kreska kontrolna jest tam gdzie powinna natomiast obok niej pojawiła się tak jakby druga blada niestety na zdjęciu słabo
widać
IMG_20211019_115549.jpg

reklama
Do góry