reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bielsko-Biała i okolice:)

No i pisze jeszcze raz bo mi wszystko znikło.
CZekałam na tego gościa wczoraj co pojechałamn specjalnie jemu jednemu śniadanie podać a on mi wyjeżdża z tekstem ze rezygnuje i śniadania nie chce. Jak tu szanować ludzi?
Później wyjechali mi łucznicy dziewczyny powiem wam że koszmar taki syf w pokojach ze sprzątałam do 20 a i dzisiaj rano musiałam jechać dalej i po pracy też muszę . Młodzież w dzisiejszych czasach nie wie do czego służy kosz.
Natka miała dzisiaj super humor i nawet nie jękła że musi iść była super. Chyba zdziałało pudełko do którego zbiera koraliki i ma obiecane że jak zbierze pełne to idziemy do sklepu i wybiera Pet Shopa. Ogólnie od kąd zbiera te koraliki to zupełnie inne dziecko pomaga zajmuje się siostrą i wogóle jest super. Tak więc ja sposób mam na dzieci faktycznie to nagradzanie jest bardziej motywujące niż jakakolwiek kara która nie skutkowała za bardzo a kar cielesnych nie uznaje więc naprawdę polecam .
No i spadam bo muszę zająć sie rachunkami.

reklama
Wszystkie rodzą córeczki, tylko mnie nie jest - i nie będzie już chyba - dane... :-)

Wczoraj na usg zobaczyłam przepiękne, stuprocentowe jajeczka :-D
Wątpliwości się rozwiały, najważniejsze, że poza tym również zobaczyliśmy wszystko, co należy, odpowiedniej wielkości i na swoim miejscu :-)

Giovanesso no cóz innego mi pozostało jak ino pogratulować tego przyszłego syna,może za kolejnym razem będzie malutka;-).To dobrze,że z nim wszystko ok oby tak dalej.
A ja wprowadziłam w życie metode Merry z nagradzaniem kamyczkami.Pojechałam z moją Angeliką do sklepu wytłumaczyłam jej zabawe, powybierała sobie kamyki i pojemnik a w domu start.Wszystko było dobrze do póki nie chciała za każdą gupote kamyka,cwaniara:happy:.Więc zasady kolejny raz wytłumaczyłam na chwile zaś super nawed bym powiedziała za super,najlepsze dziecko na świecie:tak:.A tu nerwy kłutnia i kamyk zabrany a ona na to,że ta zabawa gupia i ona nie chce juz tych gupich kamyków:baffled:.Oj porazka dla mojej córki zawsze była cięzka nie wiem jak w dorosłym życiu da sobie z tym rady,bo przecież nie zawsze wygrywamy:sorry2:.Przez cały dzień udało jej się nazbierać 8kamyków więc wynik chyba nie taki zły?Matek się tez chce bawić,ale go jest trudniej oceniać więc kamyki wpadają za oddanie niunka;-).

Witajcie:-)

jeszcze nie rodzę , ale tak jakoś nic się nie chce ostatnio,nawet pisać, deprecha przedporodowa , jest coś takiego?...:szok:

Ps:) ale was regularnie czytam i jestem na bieżąco:)

Ivette ja słyszałam o depresji po porodowej no ale zawsze możesz zapoczątkować coś nowego;-).
Basiek to faktycznie coś nie tak z tymi kamykami i chyba za dużo bo moje przez okres ponad tygodnia mają ok 10 kamyków wiec nie szaklej za byle co tylko konkrety np za dobre zachowanie jeden na dzień a nie za kazdą głupotę natka też tak chciała ale zasady zasadami a Matek tez fajny pomysł z tym smokiem ale jeszcze chyba zamały bo Patka to też tylko taka proforma żeby miała bo też chce :happy:.
A ja siedzę w sklepie 3 towary już odebrane jeszcze jedna dostawa i na dzisiaj spoko. Natalia nie może doczekać sie już weekendu żeby mieć wolne rano nie zabardzo chce sie jej iść a później jest bardzo zadowolona no cóż taki charakter i co na to poradzić.
Giovanesse no cóż tak to jest że niektórzy chcą chłopca np ja a mam 2 dziewczynki a ty moze jesteś stworzona do samych chłopców i nic nie poradzisz ale oby zdrowy był:tak:

Dzięki, dziewczyny :-)
Tak właśnie mi lekarz powiedział "jak forma na chłopaka, to już nic innego nie będzie" ;-)
A z drugiej strony może to i lepiej, bo dżinsy i bluza stanowczo mniej kosztują niż różne babskie fintifluszki w późniejszym wieku :-D

Na razie remontujemy pokój, żeby przygotować małemu miejsce. Coś nie widać końca tego remontu - ale to z reguły z remontami tak bywa, mam tylko nadzieję, że do stycznia tatuś się wyrobi. A ja już bym chciała wstawiać tam łóżeczko i inne cudeńka, mam upatrzone, ale - na razie i my śpimy w kuchni, dopóki ten sajgon się nie skończy :-)

Ivette - jeśli istnieje deprecha przeporodowa, to ja chyba mam już początki, od wczoraj nie mogę się za nic konkretnego zabrać, najchętniej położyłabym się i przespała minimum dwa tygodnie ;-)

Ej dziewczyny a co to za depresja,za chwile wasze rodzinki się powiększą a wy bez humoru.
Merry Angelika w ciągu paru godzin z Witkiem straciła juz 6kamyków więc do końca zbierania jeszcze daleko a wogule to nikłe szanse,ze się jej uda.Nie żebym w nią nie wieżyła ale znam ja troche dobrze.A co do Matka to to taka prowizorka bo on i tak nie wie o co chodzi

reklama
Hej hej. Meldujemy się i my...
Co to za depresje... proszę wziąć się w garść.... życie jest piękne... tak trzeba sobie mówić...
Już po badaniu... cystografia wyszła dobrze. Teraz kontrola za miesiąc. Ale się Darusia napłakała podczas tego badania, nie tyle, że ją bolało, bo podobno nie boli... ale to,że musiałam ją trzymać nieruchomo podczas prześwietleń.... aż mi się serce krajało... ale już to mamy za sobą... a to Górnośląskie Centrum Zdrowia Dziecka to ogromniasty szpital...ale bardzo kolorowy i przyjazny dzieciom... personel bardzo miły....
Teraz czeka nas przygotowywanie od chrzcin w niedzielę...

Do góry