reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Bezsilna. Owsiki

Waleriana

Aktywna w BB
Mamuski blagam o pomoc moja mala 4 miesieczna corcia ma owsiki. Nie mam ja ani maz chyba ze przechodzimy bezobjawo. jestem pewna ze corcia ma bo w kupce znalazlam dwie ruszajace sie biale niteczki. Bylam u pediatry ale powiedziala ze nie umie leczyc tak malego dziecka kazala zglosic sie do zakazneg ze moze tam beda wiedziec jak leczyc albo poloza nas na odziale... czy ktoras z was spotkala sie z takim przypadkiem. jesyem mloda mama i calkowicie zalamana zostalam ze wszystkim sama bo maz ciagle w rozjazdach...

reklama
a ja nie mam zadnego punktu zaczepienia zaczelam juz sprzatac ale teraz pomyslalam ze skoro jeszcze nie wdrazono leczenia to nie ma co. sama juz nie wiem nie mialam z tym nigdy doczynienia...

Nie wiem czy Ci to pomoże, w DE jest lek bez recepty, od roku się podaje ale po konsultacji z pediatra można wcześniej (molevac albo pyrcon -zawiera substancje pyrvinium). Może jest coś podobnego w Polsce. Znam dzieci takie jak Twoje które przyjmowały, nie bylo absolutnie żadnych problemow.

Sprzątaj jak najbardziej nawet jeśli nie zaczęliście leczenia, może było u was jakieś dziecko chore?

Leków nie można używać dla dzieci poniżej 3 miesiąca. Podobno pomaga tez picie herbatki rumiankowej (trzeba uważać, bo rumianek może uczulać)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Cieżki temat przy tak małym dziecku. W artykule wymienili jakiś lek na receptę, ale to musi lekarz przepisać.
Albo faktycznie idź do zakaźnego żeby Wam pomogli jakoś bo szkoda nerwów.

Ostatnia edycja:
A może warto iść do innego pediatry i umawiając się na wizytę uprzedzić o co chodzi. Lekarz może wykonać badanie potwierdzające czy to owsiki i przepisać lek dla maleństwa i innych domowników. A gruntowne sprzątanie to konieczność bo się owsiki rozprzestrzeniają szybko. No i częste mycie rączek i wszystkiego co wkłada do buzi też jest ważne.

reklama
reklama
mam probrac malj kal do badania tylko jest problem ona robi wieczorami a u nas probki biora tylko od 7 do 11 i co drugi dzien. Czy jak pobiore wieczorem do moze postac z dzien ? i jeszcze jedno pytanie w internecie przeczytalam ze potrzebne a probki z trzech kolejnych dni to prawda?

Do góry