Zabka77
Zaangażowana w BB
- Dołączył(a)
- 14 Listopad 2006
- Postów
- 117
Witam! Pisze o swoich dwóch problemach, nad którymi ostatnio dumam w zwiazku z rozrzerzeniem diety malca.
1. Pierwszy problem - nie umiem jakoś zrozumiec tych zasad zywienia niemowląt karmionych sztucznie. Mój Maksio zaczyna 6 miesięcy i muszę dostosować jego menu do wieku. I pisza tak:
6. miesiąc
Sugerowana liczba posiłków, objętość porcji: 5
Rodzaj posiłku: 4 x 180 ml - mleko następne z dodatkiem bezglutenowego kleiku;
1 x zupa - papka jarzynowa + gotowane mięso (bez wywaru); lub
przecier albo sok owocowy/warzywny.
Czyli ja rozumiem, że mam podwać już nie same mleko Nan 2 tylko 4 x kleik na mleku? Czy to aby nie za dużo? Teraz podaje 3x samo mleczko i raz kaszkę/kleik i resztę zupek owoców.
2. Drugi problem to to, ze zupki czasem robię sama i gdzieś wyczytałam, ze teraz w 6 miesiacu mam je robić z dodatkiem jakiegoś kleiku glutenowego (tak glutenowego). Ja nie wiem co to mam byc ten kleik glutenowy- kasza manna???? Czy mam je troszkę mleczkiem rozrzedzac czy wystarczy woda wywarowa na tórej gotowalam jarzynki i iegługo zacznę mięsko??? HELP !!!
3 Tak jeszcze cos przyszo mi do głowy. Kaszki to jak podajecie codziennie inny smak czy ciągle jedną aż skończy się opakowanie i wtedy drugi smak.
Napiszcie co i jak robicie!!!
1. Pierwszy problem - nie umiem jakoś zrozumiec tych zasad zywienia niemowląt karmionych sztucznie. Mój Maksio zaczyna 6 miesięcy i muszę dostosować jego menu do wieku. I pisza tak:
6. miesiąc
Sugerowana liczba posiłków, objętość porcji: 5
Rodzaj posiłku: 4 x 180 ml - mleko następne z dodatkiem bezglutenowego kleiku;
1 x zupa - papka jarzynowa + gotowane mięso (bez wywaru); lub
przecier albo sok owocowy/warzywny.
Czyli ja rozumiem, że mam podwać już nie same mleko Nan 2 tylko 4 x kleik na mleku? Czy to aby nie za dużo? Teraz podaje 3x samo mleczko i raz kaszkę/kleik i resztę zupek owoców.
2. Drugi problem to to, ze zupki czasem robię sama i gdzieś wyczytałam, ze teraz w 6 miesiacu mam je robić z dodatkiem jakiegoś kleiku glutenowego (tak glutenowego). Ja nie wiem co to mam byc ten kleik glutenowy- kasza manna???? Czy mam je troszkę mleczkiem rozrzedzac czy wystarczy woda wywarowa na tórej gotowalam jarzynki i iegługo zacznę mięsko??? HELP !!!
3 Tak jeszcze cos przyszo mi do głowy. Kaszki to jak podajecie codziennie inny smak czy ciągle jedną aż skończy się opakowanie i wtedy drugi smak.
Napiszcie co i jak robicie!!!