reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

beta

Czyli hmmm może będzie coś widać 🤷🏼‍♀️ Miesiączkę miałam mieć wczoraj wiec może się uda coś zobaczyć w poniedziałek 😍 chciałabym była bym troszkę spokojniejsza 🙂ja nie wiem jak się to liczy 🤦🏼‍♀️😅
Ja tydzień po miesiączce na usg widziałam pęcherzyk ciążowy , dla mnie był to już większy spokój bo miałam pewność ze ciąża jest tam gdzie być powinna - czyli w macicy :)

reklama
Ja miałam 30,60 ng/ml w 4tc +1, robiłam tego dnia jeszcze kwas foliowy wyszedł 24,20. Biorę duphaston na wszelki wypadek ze względu na lutowe poronienie ale mam już odstawiać za 2tygodnie bo łożysko już będzie wytwarzać progesteron.

Ja miałam 30,60 ng/ml w 4tc +1, robiłam tego dnia jeszcze kwas foliowy wyszedł 24,20. Biorę duphaston na wszelki wypadek ze względu na lutowe poronienie ale mam już odstawiać za 2tygodnie bo łożysko już będzie wytwarzać progesteron.
No ja właśnie wczoraj miałam 32,50 🤔 i dzwoniłam do lekarza i powiedział mi ze mam w porządku nie przepisał mi duphastonu powtórzę badania jeszcze w poniedziałek i pójdę do niego na wizytę 🙂progesteron w kwietniu badałam i miałam tez dobry nawet idealny tak ginekolog powiedział jak i endokrynolog także nie wiem wiec chyba jest wszystko dobrze 🙂 a w listopadzie zeszłym roku miałam ciąże biochemiczna także byłam pewna ze to przez progesteron 🤷🏼‍♀️

No ja właśnie wczoraj miałam 32,50 🤔 i dzwoniłam do lekarza i powiedział mi ze mam w porządku nie przepisał mi duphastonu powtórzę badania jeszcze w poniedziałek i pójdę do niego na wizytę 🙂progesteron w kwietniu badałam i miałam tez dobry nawet idealny tak ginekolog powiedział jak i endokrynolog także nie wiem wiec chyba jest wszystko dobrze 🙂 a w listopadzie zeszłym roku miałam ciąże biochemiczna także byłam pewna ze to przez progesteron 🤷🏼‍♀️
Dobry masz progesteron, nie ma co się martwić. Brałaś suplementy typu pregna start? Ja sobie jeszcze robiłam badanie poziomu b12 bo nie jem mięsa od 11lat, więc chciałam sprawdzić czy wszystko ok, a wynik miałam w górnej granicy🙂

Wiem panikuje ale to moja pierwsza ciąża ...
Narazie ból ustąpił od 5 nad ranem się mordowałam bolał mnie lewy jajnik zazylam dwie nospy przespałam się godzinę i narazie ulga zobaczymy co będzie dalej jak będzie zle to lekarz dziś 🤦🏼‍♀️😔
Bóle w ciąży są normalne , ale nie mocne . Nie chce Cię straszyć ale rok temu miałam po lewej stronie bardzo silne bóle . Jak złapał trzymał mnie przez 2 h potem spokój i tak przez 4 dni się męczyłam - w końcu pojechałam na IP i okazało się ze ciąża pozamaciczna . Nie bagatelizuj tego . Życzę żeby wszystko dobrE się skończyło 💪❤️

Bóle w ciąży są normalne , ale nie mocne . Nie chce Cię straszyć ale rok temu miałam po lewej stronie bardzo silne bóle . Jak złapał trzymał mnie przez 2 h potem spokój i tak przez 4 dni się męczyłam - w końcu pojechałam na IP i okazało się ze ciąża pozamaciczna . Nie bagatelizuj tego . Życzę żeby wszystko dobrE się skończyło 💪❤️
A miałaś może przy tym plamienia lub krwawienia ? U mnie znajoma tak miała...
Ja narazie nie mam ...
A i badalas może progesteron na początku zaraz ? 🤔

A miałaś może przy tym plamienia lub krwawienia ? U mnie znajoma tak miała...
Ja narazie nie mam ...
A i badalas może progesteron na początku zaraz ? 🤔
Ale pozamacicznej też od razu nie widać, ja w tej ciąży kontrolowałam na usg, bo było podejrzenie ciąży bliźniaczej ale tylko jeden pęcherzyk miałam w macicy i dziwny pęcherzyk w jajniku, obok torbieli. Ostatecznie wszystko w jajniku sie wchlonelo, ogólnie mocno kłuło i bolało, aż nagle przestało 🙂 Ciążę pozamaciczną lekarz wykluczy na usg ale też przy odpowiednim poziomie hcg będzie to widoczne

Tylko ze to nie są bóle okresowe tylko jajników i to dość mocne takie ciągniecie nie wiem co jest grane 😔
Wiem, tak, jak pisałam, u mnie bóle jajników były bardzo silne, do tego stopnia, że nie mogłam wejść po schodach (poważnie) czułam kłucie, ciągniecie promieniujące do uda :) i to był mój główny powód, dla którego wybrałam się do ginekologa, bo nie wiedziałam, że jestem w ciąży. Na wizycie nie było nic widać, dostałam leki na wywołanie, wszystkie testy negatywne, a robiłam ich kilka, nawet 25 dni po spóźniającej się miesiączce, byłam w szoku i wybrałam się na betę, a tam wynik ponad 3 tys. Dlatego czasem warto uzbroić się w cierpliwość i nie stresować, bo to nie pomaga. Tak naprawdę na każdym etapie ciąży może się coś stać i to już nie jest często zależne od nas, ja jestem zdania, że zamiast się nakręcać i rozmyślać, znacznie lepiej myśleć pozytywnie, bo byśmy chyba wszystkie zwariowały do tego 40ego tygodnia, zawsze znajdzie się powód, który będzie nas niepokoił. Nasze dobre samopoczucie na pewno wniesie wiele więcej dobra niż zmartwienia! :)

reklama
Do góry