reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

beta

reklama
O raju to ładnie 😱a jak to przechodziłaś ?
Łącznie 3tyg choroby, tydzień gorączki powyżej 39, potem 2tyg leżenia w szpitalu, w tym 10dni pod tlenem, zastosowali leki niedozwolone w ciąży, żeby mnie ratować. A mimo to płód dalej żyje, dopiero zacznę się martwić jesli wykryją jakieś uszkodzenia po tym całym covidowy wydarzeniu, do tego czasu pełen luzik😄 Gdyby się coś nie udało z tą ciążą, będę dalej się starać o dziecko, nie poddam się 🙂

A za Ciebie będę trzymać kciuki, żeby się wszystko udało, żeby ciąża była nudna ❤️ w poniedziałek będziesz w 4 czy 5 tygodniu?

Łącznie 3tyg choroby, tydzień gorączki powyżej 39, potem 2tyg leżenia w szpitalu, w tym 10dni pod tlenem, zastosowali leki niedozwolone w ciąży, żeby mnie ratować. A mimo to płód dalej żyje, dopiero zacznę się martwić jesli wykryją jakieś uszkodzenia po tym całym covidowy wydarzeniu, do tego czasu pełen luzik😄 Gdyby się coś nie udało z tą ciążą, będę dalej się starać o dziecko, nie poddam się 🙂

A za Ciebie będę trzymać kciuki, żeby się wszystko udało, żeby ciąża była nudna ❤️ w poniedziałek będziesz w 4 czy 5 tygodniu?
Jej ja tez bardzo trzymam za ciebie kciuki będzie wszystko dobrze urodzisz zdrowego i wymarzonego dzidziusia ❤️
właśnie z moich obliczeń to chyba 4 zacznę bo ostatnią miesiączkę miałam 2 maja 🤔 wiec nie wiem już sama jak to liczyć 🤷🏼‍♀️ Także pewnie jeszcze nic nie będzie widać ale dla pewności chociaż przez te bóle pójdę i sprawdzę czy jest wszystko dobrze 🙂

Jej ja tez bardzo trzymam za ciebie kciuki będzie wszystko dobrze urodzisz zdrowego i wymarzonego dzidziusia ❤️
właśnie z moich obliczeń to chyba 4 zacznę bo ostatnią miesiączkę miałam 2 maja 🤔 wiec nie wiem już sama jak to liczyć 🤷🏼‍♀️ Także pewnie jeszcze nic nie będzie widać ale dla pewności chociaż przez te bóle pójdę i sprawdzę czy jest wszystko dobrze 🙂
Tak liczy się od 1dnia ostatniej miesiączki. U mnie było widać pęcherzyk w 4tc+5. Tam koniecznie sprawdź, lepiej się poradzić lekarza 🙂

Tak liczy się od 1dnia ostatniej miesiączki. U mnie było widać pęcherzyk w 4tc+5. Tam koniecznie sprawdź, lepiej się poradzić lekarza 🙂
Czyli hmmm może będzie coś widać 🤷🏼‍♀️ Miesiączkę miałam mieć wczoraj wiec może się uda coś zobaczyć w poniedziałek 😍 chciałabym była bym troszkę spokojniejsza 🙂ja nie wiem jak się to liczy 🤦🏼‍♀️😅

Czyli hmmm może będzie coś widać 🤷🏼‍♀️ Miesiączkę miałam mieć wczoraj wiec może się uda coś zobaczyć w poniedziałek 😍 chciałabym była bym troszkę spokojniejsza 🙂ja nie wiem jak się to liczy 🤦🏼‍♀️😅
Może być trochę za wcześnie, ja poszłam już pod koniec 4tygodnia. Podobno pęcherzyk widać od bety 1000. Zarodek zobaczyłam w 6tygodniu🙂

Właśnie ja tez miałam już raz ciąże biochemiczna testy były pozytywne okres się spóźniał tylko ze beta zmalała po 48h i tez był ból podbrzusza i plamienie ....a teraz jestem drugi dzień po miesiączce testy pozytywne i beta wzrosła z 52,27 na 152,24 tylko od wczoraj mnie zaczęło podbrzusze pobolewać delikatnie delikatnie na środku później oba jajniki takie ciągniecie a od 4 rano lewy jajnik myślałam ze umrę zazylam dwie nospy i przeszło 😔🤦🏼‍♀️
Na szczęście narazie nie ma żadnych plamień tylko śluz jak zawsze 🙂 wiec tym się pocieszam
Najważniejsze że nie ma plamien ! Spokojnie kochana .. mnie dwa dni po miesiączce chwycił taki ból brzucha że mnie zginęło w pół - jeżeli się stresujesz skonsultuj się z ginem , ja miałam teleporade z ginekologiem , uspokoił , przepisał duphaston ..

reklama
Ojej ... to zobaczymy co będzie 🙂 dziękuje jeszcze raz za wsparcie 😍
Najważniejsze że nie ma plamien ! Spokojnie kochana .. mnie dwa dni po miesiączce chwycił taki ból brzucha że mnie zginęło w pół - jeżeli się stresujesz skonsultuj się z ginem , ja miałam teleporade z ginekologiem , uspokoił , przepisał duphaston ..
Dziękuje ! Narazie jest ok nic nie boli właśnie wczoraj dzwoniłam do swojego lekarza pytałam się o duphaston powiedział ze nie ma potrzeby brać bo robiłam progesteron i wyszło ze mam 32,50 także zlecił mi zażywanie nospy przy wielkim bólu 🙂

Do góry