reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Beta i rozwój ciazy

asiakkk94

Fanka BB :)
Dziewczyny pomocy , jestem po jednym poronieniu (puste jajo płodowe) . Obecnie jestem w kolejnej ciąży , w czwartek byłam u lekarza i stwierdził że pęcherzyk jest za mały i sugerowal zatrzymanie ciąży (pęcherzyk 5mm i brak zarodka) robiłam betę w piętek wyszło 17374,89 w poniedziałek beta 20433,45 według lekarza za mały wzrost. Na USG dziś wyszedł pęcherzyk 12,4 mm i zarodek. Czy któraś z Was tak miała ?? I jak to się skończyło ??

reklama
reklama
Też trzymam Karola za Ciebie kciuki ;) a w którym teraz jesteś tyg?
Musi się nam udać.. Ty też dawaj znać jak tam..

Według kalendarzyka 5t1d, ale sadze ze ciąża będzie młodsza. Dopiero 19go mam iść do lekarza jak sie nic nie będzie działo złego, jak na razie jest okej, żadnych plamie nie mam a w poprzedniej ciazy mi sie zaczęły już wcześniej niż teraz. Musimy sie pozytywnie nastawić i tak więcej nie damy radę zrobić. Ja wierze ze wszystko będzie dobrze [emoji173]️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Też w to wierzę ;) ja teraz mam 4tyg+6 i myślę że się zgadza bo miałam monitoring.
Musi być dobrze.. ;* pisz co i jak. Ja 14 do lekarza mam a potem 22 i zobaczymy ;)

Hej! [emoji846] nie wytrzymałam do 19go, byłam u lekarza dzisiaj. Pęcherzyk 6.7mm i tworzy się pęcherzyk żółtkowy, lekarz powiedział że wszystko na ten czas w porządku, ciąża młodsza wg usg 4t4d. Kamień z serca. Kolejna wizyta 4.01 mówił ze już powinnismy więcej widzieć i słyszeć :) dzisiaj tez dostałam już L4 i mam założoną kartę ciazy. Termin 8.08.18[emoji7]
A jak u Ciebie?

Też dziś byłam :) pęcherzyk 7,6mm no i tutaj problemem jest to że jest on młodszy o tydzień czyli wskazuje na 4tydz+5dni a ja jestem w 5 tyg+5dni.
A jest też zarodek który ma 2,2 mm i wielkościach przypada na mój wiek ciąży :)
Martwi mnie ten pęcherzyk że jest o tydzień młodszy.. A Wy jak miałyscie?
Ja mam wizytę we wt i powinno być widać serduszko już.. Więc trzymajcie kciuki bo się boję jak cholera..
A tak to spoko ogólnie, ja jeszcze nie mam karty ciąży ale to pewnie kwestia czasu :) do serduszka ;)
Cieszę się że u Ciebie Oki :* heh myślę że jeśli wszystko by było dobrze to byśmy miały podobne Terminy porodu ;P
Skąd jesteś KAROKAO?? ;)

Też dziś byłam :) pęcherzyk 7,6mm no i tutaj problemem jest to że jest on młodszy o tydzień czyli wskazuje na 4tydz+5dni a ja jestem w 5 tyg+5dni.
A jest też zarodek który ma 2,2 mm i wielkościach przypada na mój wiek ciąży :)
Martwi mnie ten pęcherzyk że jest o tydzień młodszy.. A Wy jak miałyscie?
Ja mam wizytę we wt i powinno być widać serduszko już.. Więc trzymajcie kciuki bo się boję jak cholera..
A tak to spoko ogólnie, ja jeszcze nie mam karty ciąży ale to pewnie kwestia czasu :) do serduszka ;)
Cieszę się że u Ciebie Oki :* heh myślę że jeśli wszystko by było dobrze to byśmy miały podobne Terminy porodu ;P
Skąd jesteś KAROKAO?? ;)

Ja tez mam młodszy o ponad tydzień bo wg okresu mam dzisiaj równy 6t a z usg 4t4d :) fajne ze wszystko dobrze :)
Ja okolice Częstochowy, a Ty? :)

To dobrze że nie jestem sama ;) tak bym chciała by było wszystko dobrze.. Ojj mam nadzieję że w końcu się ułoży..
Ja jestem z okolicy Krakowa ;) tam w zasadzie chodzę do lekarza i jakby się powiodło to i tam mam zamiar rodzic ;)

reklama
Cześć dziewczyny.
Lekarz na wizycie stwierdził, 7 tydzień ciąży, ale brak akcji serca, po 4 dniach kazał przyjść do szpitala na zabieg..
Poszłam do innego lekarza tam stwierdził, że ciąża ma 6-7 tydzień, przez nieregularne miesiączki nie mogą obliczyć dokładnie. Nadal brak akcji serca, mam zrobić badania Bety i sprawdzić czy będzie rosła.
Ostatnia @ 27.08, po @ nic nie oblicza, często miałam nieregularne. Czy jest szansa, że usłyszę serduszko mojego maleństwa ?? :sad::sad:

Do góry