reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Beta i progesteron, tomograf 😐

Moja mama pracuje jako technik - wykonuje rtg, rezonans, tomografie. Jak dowiedziała się, że jest w ciąży to był już 13 tydzień - wcześniej się nie zorientowała bo brała kilka antybiotyków i myślała, że przez to jej się okres spóźnia. Także do tego 13 tygodnia pracowała. Z moim bratem wszystko jest ok, urodził się zdrowy. Myślę, że jeśli danego dnia beta wyszła negatywna , to i ciąży jeszcze nie było. Tak czy inaczej mam nadzieje, że moja historia trochę cie uspokoi :)

Ale mama na pewno, jako pracownik narazony na promieniowanie, korzysta z dostepnych zabezpieczen typu olowiane fartuchy. Nie dostaje za kazdym pacjentem pelnej dawki, bo zostalaby odsunieta od pracy.

reklama
Hej, chciałabym podpytać co o tym sądzicie, bo oczywiście denerwować się nie powinno, a jednak męczy z drugiej strony.
Beta 15.09- 10,5 (teoretycznie 26 dzień cyklu,powinna być miesiączka)
18.09 -56,39, prog 14.40
20.09 -154 coś
Dodam,że.mialam jedną biochemiczną ciążę, poroniłam w kwietniu tego roku, Mam też 7 i 5latke w domu i z tymi ciążami problemu nie było.
Beta w marcu słabo rosła, ale tutaj jak na razie w normie. Czy jest szansa,że z takiej małej wartości będzie ok?
Najgorzej,że w 19 dniu cyklu miałam robiony tomograf z kontrastem bo byłam w szpitalu, a tam robili bete (4.09) i wyszła negatywna, ale to było zdecydowanie za wcześnie. Głównie po tym tomografie boje się,że coś może być nie tak.
I jak wygląda sytuacja u Ciebie? Czy wszystko ok z dzieckiem? Ja jestem w podobnej sytuacji, miałam tomograf głowy, a 5 dni wcześniej byłam u ginekolog która stwierdziła że nie doszło do owulacji w tym miesiącu, a ponad 2 tyg później okazało się że jestem w ciąży.

Do góry