reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Beta HCG

wlasnie jutro w moi miescie lab nieczynne niestety. ale zrobie w innym i zobacze co wyjdzie bo i tak musze jechac zrobic progesteron. jesli chodzi o krzepilowsc to co trzeba zrobic bo przy pierwszym moze i mialam robione ale moze powinna powturzyc.. jejka swietne jestescie dobrze ze sie tu znalazlam. a wogole to mam taki oddech jak bym caly czas po schodach ganiala puls mam dobrya tchu mi brak i kregoslup doslownie jak bym miala za chwile dostac @. dzieki

reklama
Jeśli chodzi o podstawowe zagadnienia związane z krzepliwością to ja na początek oznaczyłabym:
* homocysteinę
* D - dimery
* INR i czas protrombinowy
A masz włączone jakieś leki? Bo czasem od niektórych leków wyniki badań mogą być zaburzone, więc trzeba brać na to poprawkę.
Tak czy inaczej polecam się skonsultować z lekarzem, bo znając Twoją historię ginekologiczną będzie mógł zlecić odpowiednie badania.

Bralam glucophage na lepsza owulacje ale juz ja odstawilam i ona chyba nie podnosi beta hcg. wogole jestem zdziwiona ze przy takmim poziomie beta hcg dzis rano wyszla mi blada kreska na tescie ??? czy drogie sa te badania ? Napiszcie mi co jutro jeszcze powiinam zrobic jakie badania ?

Moim zdaniem zrob tylko betę i progesteron. I koniecznie spróbuj jutro dostać sie do swojego ginekologa.
A gin nic Ci nie mówił co w razie jakby sie udało? Ja jak stymulowalam sie clo to odrazu dostałam receptę na duphaston, luteine dopochwowa i na rozrzedzenie krwi acard.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

dzwonilam do niego kazal poturzyc bete i narazie nie kazal nic brac ale jutro jeszcze do niego zadzwonie jak odbiore ta bete chyba ze moze dzis czy wstrzymac sie buuuuuu sama nie wiem co robic. nika tez mam synka Filipa

W tak wczesnej ciąży to najważniejszy jest odpowiedni przyrost bety no i progesteron. I te dwa na pewno bym oznaczyła. A miałaś oznaczany progesteron w cyklach?

Jeśli nie robiłaś wcześniej badań na krzepliwość ani lekarz nie przywiązywał do nich uwagi to może nie ma potrzeby ich teraz robić na własną rękę? Można zrobić mnóstwo badań, ale tak na prawdę to lekarz decyduje a my nie mamy wglądu w Twój przypadek i gdybanie to nie ma sensu.

Nie rozmawialiście z lekarzem o tym co będzie w kwestii leków jak się uda?

Po cichu również i ja gratuluję ;) koniecznie oznacz bete i progesteron i umów sie jak najszybciej na wizytę. Nic nie będzie widać, ale jeśli jesteś po przejściach to na pewno dostaniesz leki, głowa do góry, będzie dobrze !!!

Mam wyniki Progesteron 23,5 ng/ml ??? Beta HCG 145,5. dzwonilam do doktora no kazal wziac mi ta luteine ale mowi ze slaby przyrost beta hcg ze on bedzie sie cieszył jak bedzie w 1000 ;(

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry