reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Beta hcg

miia1989

Zaciekawiona BB
Witam, krótkie pytanie czy beta hcg na 8 dni przed okresem jest wiarygodna? Cykle 28 dniowe. Wczoraj beta wyszła ujemna, okres ma być 12 mają.

reklama
mi gin mówił, że najwcześniej 9/10 dni po potwierdzeniu, że pecherzyk pękł.

@miia1989 Podsumowując przedmówczynie - wogóle nie jest wiarygodna :p Przy 28 dniowych cyklach, to ty w 20dc raczej dopiero co po owu jesteś (max 6 dni po - licząc, że owu masz 14 dni przed @, więc nie mogło dojść do implantacji i wydzielania hormonu - a jak masz krótszą fazę lutealną, to jeszcze wcześniej jesteś). Beta do zrobienia w 28dc - powinna być wiarygodna.

właśnie wczoraj beta wyszła ujemna, a dziś 22dc zauważyłam plamkę krwi na wkładce, z mężem się staramy o dziecko oczywiście
Wiem że Ciężko wytrzymać, ale po wydawać kase i sie nie potrzebnie denerwować, poczekaj do terminu @ i wtedy beta

Gdzieś ostatnio już jakiejś dziewczynie o plamieniu pisałam:

Może być spowodowane np. podrażnieniem lub nadżerką lub niskim progesteronem lub stanem zapalnym lub nowotworem.
Jeśli są to czerwone niteczki to obstawiam podrażnienie lub nadżerkę.

A jeśli uważasz, że może to być plamienie implantacyjne, to nie wcześniej niż za 2 dni beta wzrośnie do wykrywanego poziomu.

reklama
Witam . Proszę o pomoc w interpretacji wyniku . Czy to są tygodnie od owulacji liczone ? Moja ostatnia miesiączka 29 marzec .

Załączniki

• DBF803E1-C0D1-4AE3-B2C8-797CE50BA16A.jpeg
    DBF803E1-C0D1-4AE3-B2C8-797CE50BA16A.jpeg
    51,3 KB · Wyświetleń: 206
Do góry