reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Beta hcg

beata1996

Aktywna w BB
Witam ..przychodzę z pytaniem i porada.. wiem ,ze nie jesteście lekarzem..
A więc miesiac temu zrobilam bete .. wynosiła ona 0.1
W wtorek bylam u ginekologa 24 września lekarz powiedział że widzi pęcherzyki i z samego rana mam zrobic test ciazowy .. test wyszedl negatywny poszłam na bete wyszlo 1.20 .. wiem ,że jest to poniżej normy ale nie wiem czy nie za wnet na zrobienie krwi i testu miesiaczke mam dostać6 pazdziernika.. bylam u lekarza na kontroli i dlatego wiem o pęcherzyku :)

reklama
No to w takim razie chyba źle zrozumiałas lekarza i mówił on jednak o pęcherzyku na jajniku. Niemożliwe jest aby w kilka dni po dniach płodnych był już widoczny pęcherzyk w macicy! Jest to po prostu fizycznie niemożliwe.
Nie jestem głupia i wiem co mi mówił mam jedno dziecko i jak ide do ginekologa to słucham uważnie co lekarz do mnie mowi i kazal mi zrobic test ciazowy na drugi dzien rano i bete ..

reklama
Nie jestem głupia i wiem co mi mówił mam jedno dziecko i jak ide do ginekologa to słucham uważnie co lekarz do mnie mowi i kazal mi zrobic test ciazowy na drugi dzien rano i bete ..
Ale czy rozumiesz, że jest to fizycznie niemożliwe? Nie masz zdjęcia, nie wiesz jakiej wielkości pęcherzyk, ale to, że jest on w macicy to usłyszałas. Nie będę Cię przekonywać do swoich racji bo widzę, że i tak wiesz swoje. Jak chcesz to powtórz betę i będziesz mieć czarno na białym, że to nie ciąża.

Ale czy rozumiesz, że jest to fizycznie niemożliwe? Nie masz zdjęcia, nie wiesz jakiej wielkości pęcherzyk, ale to, że jest on w macicy to usłyszałas. Nie będę Cię przekonywać do swoich racji bo widzę, że i tak wiesz swoje. Jak chcesz to powtórz betę i będziesz mieć czarno na białym, że to nie ciąża.
Gdybym była pewna i wierzyła w swoje słowa to bym tutaj postu nie zakładała napisałam tu ,żeby dostac jakies normalne odpowiedzi ale widzę, ze jest to tutaj nie mozliwe...

Napisałaś tu i dostałaś normalne odpowiedzi, a że nie są one takie, jakich się spodziewałaś, to chyba nie powód do obrazy i tupania nóżką?
O jakim tupaniu nozka mowisz ? Bo ja tego nie rozumiem.. dla waszej informacji gdybym teraz była w ciazy nie byl by to dobry moment wiec jesli myslicie ze za wszelka cene chce byc w ciazy to jestescie w bledzie ,ponieważ zbyt duzo sie dzieje w moim zyciu abym teraz była w ciąży..

O jej , no to byłabyś przypadkiem 1na 1000000 ,że beta zero a ciąża jest ,hm no ja bym z betą poczekała do terminu @ , ja lekarzem nie jestem i kłócić się nie będę , ale uważam jak koleżanki ,że chodziło o pęcherzyk ,czyli o owulację ,ale .... może nas zaskoczysz i to jednak ciąża

O jej , no to byłabyś przypadkiem 1na 1000000 ,że beta zero a ciąża jest ,hm no ja bym z betą poczekała do terminu @ , ja lekarzem nie jestem i kłócić się nie będę , ale uważam jak koleżanki ,że chodziło o pęcherzyk ,czyli o owulację ,ale .... może nas zaskoczysz i to jednak ciąża
Dziekuje za uszczypliwosci i odgryzania z tym ze was zaskocze .. ale ja sama nie chce byc zaskoczona .. ale dziekuje za odpowiedzi zycze milego dnia

Dziekuje za uszczypliwosci i odgryzania z tym ze was zaskocze .. ale ja sama nie chce byc zaskoczona .. ale dziekuje za odpowiedzi zycze milego dnia
Nie chciałam być uszczypliwa , przepraszam jeśli tak to odebrałaś , po prostu jest to dość nie możliwe ,ale różne rzeczy się zdarzają , życzę Ci aby ułożyło się po Twojej myśli

Nie chciałam być uszczypliwa , przepraszam jeśli tak to odebrałaś , po prostu jest to dość nie możliwe ,ale różne rzeczy się zdarzają , życzę Ci aby ułożyło się po Twojej myśli
Naprawde to nie jest odpowiedni moment dla mnie .. ale jeśli by chodzilo lekarzowi o pecherzyk owulacyjny to dlaczego mówił o tescie z rannego moczu i ,ze widzi ciaze no z palca sobie tego nie wyssalam ..

reklama
Do góry