reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Beta HCG niska!!!!

reklama
hej dziewczyny 🙂
Zrobiłam jeszcze raz dziś Betę i już więcej robić nie będę. Wygląda na to że przyrost jest ok i tego się będę trzymać i czekać spokojnie na wizytę 🙂 Może faktycznie przesunęła mi się owulacja i ciąża jest młodsza niż myślałam i nie potrzebnie panikowałam. Moje wyniki prezentują się tak :
09.11.2020 - 100,3
12.11.2020 - 283,0
14.11.2020 - 624,0

Mam nadzieję że w poniedziałek będzie ponad 1000 i będzie już coś widać bo mam wizytę u gin. Trzymajcie kciuki 🙂 Pozdrawiam

hej dziewczyny 🙂
Zrobiłam jeszcze raz dziś Betę i już więcej robić nie będę. Wygląda na to że przyrost jest ok i tego się będę trzymać i czekać spokojnie na wizytę 🙂 Może faktycznie przesunęła mi się owulacja i ciąża jest młodsza niż myślałam i nie potrzebnie panikowałam. Moje wyniki prezentują się tak :
09.11.2020 - 100,3
12.11.2020 - 283,0
14.11.2020 - 624,0

Mam nadzieję że w poniedziałek będzie ponad 1000 i będzie już coś widać bo mam wizytę u gin. Trzymajcie kciuki 🙂 Pozdrawiam
Super! Daj znać co powie lekarz 😊

Ogólnie chyba wszystkie fora takie są... DOŁUJĄCE bo jak jest wszystko dobrze to nikt nie pisze na forach tylko jak się coś złego dzieje to szukamy pomocy i porady
Na tym forum bardzo często pisze się o tym, co jest dobre. Pytanie jakie informacje wylapujesz?
Tu jest samo życie...
Jestem po 2 poronieniach. Jednak to tu znalazłam sposób jak utrzymać ciążę. Dzięki temu urodziłam 2 dzieci. Owszem z perypetiami, jednak żyją i mają się całkiem nieźle. W życiu zawsze trudne chwile przeplatają się z tymi dobrymi. Jest ich tu bardzo dużo. Tylko one są tak oczekiwane, że wręcz niezauważalne, bo ciche, jakby sielskie anielskie. Krzykliwe są te trudne doświadczenia bo rodzą się w człowieku różne odczucia, które potęgują zwracanie uwagi na to, co wiąże się z dyskomfortem. A wiec wystarczy otworzyć się na dobro o jego szukać. Ono nie jest spektakularne. To drobne małe gęsty. Tak jak w życiu... nic nie jest tylko czarne, ani tylko białe.

Powodzenia wam wszystkim życzę [emoji178][emoji110]

Więc tak.. Na wizycie gin powiedział że widać prawdopodobnie pęcherzyk ciążowy ale bardzo malutki ok 3mm poza tym wszystko ok 🙂 następna wizyta za 10 dni i wtedy już będzie wiadomo konkretnie.... będę czekać grzecznie i narazie się cieszyć 🙂

Ostatnia edycja:
Witam.
Pomocy!!!! Strasznie się martwię.
Moja ostatnia miesiączka 08,10,2020, cykl mam raczej regularny 28 - 29 dni, więc 4 -5 listopad powinnam dostać miesiączkę. Nie dostałam. Zrobiłam test - wynik POZYTYWNY. Wielka radość zważywszy na to że już od dłuższego czasu staramy się z mężem o rodzeństwo dla naszego synka. Niestety radość nie trwała zbyt długo.... po konsultacji w sobotę 08,11,2020 z moim gin w poniedziałek zrobiłam badanie BetaHCG - wynik 100,3 :(. Gin kazał powtórzyć badanie dziś 12,11,2020 wynik - 283. Z tego co się naczytałam przez ostatnie trzy dni to niby przyrost prawidłowy ale wartość ogólna strasznie niska....:( Może jest jakaś nadzieja, może któraś z Was miała podobną sytuację. Napiszcie proszę jak to u Was się skończyło. Wizyta u ginekologa w poniedziałek ale gin dał mi do zrozumienia żebym nie robiła sobie dużej nadziei :(
u mnie przyrost po 48h wynosił 10% , po 5d dniach spadł poniżej pierwszego wyniku. Mimo to według usg ciąża rozwija się prawidłowo i pod koniec 5 tygodnia mamy serduszko.

u mnie przyrost po 48h wynosił 10% , po 5d dniach spadł poniżej pierwszego wyniku. Mimo to według usg ciąża rozwija się prawidłowo i pod koniec 5 tygodnia mamy serduszko.

Super🙂 bardzo mocno trzymam kciuki. Ja czekam na wizytę za tydzień. Byłam w poniedzialek ale niestety nic konkretnego nie widać na USG a wg kalendarza to koniec szóstego tygodnia.... czuje się dobrze więc czekam i mam ogromną nadzieję że będzie dobrze 🙂

reklama
Do góry