reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Beta hcg. Dziewczyny proszę o pomoc

Milena1994

Początkująca w BB
Cześć jestem tu nowa 😉
Staramy się z mężem o dziecko. Cykle mam regularne co 28dni. Zrobiłam test beta hcg około 7-8 dnia po owulacji wynik 2,30 powiedzcie mi proszę czy jest to możliwe aby test został wykonany za wcześnie stąd beta jest taka niska? Czy któraś z was tak miała i na kolejnym badaniu okazało się, że urosla? Dziękuję za odpowiedź.

reklama
@Morphi myślałam, że nie ma takiej normy jak <2,3, myślałam, że jak nie ma ciąży to zawsze norma będzie np 0,1 itp ale jak widać mało jeszcze wiem :)No cóż.. Zobaczę po badaniu nie ma się co domyślać

reklama
W Diagnostyce robilas badania? Oni lubią pisać na wyniku <2.3
To oznacza tylko tyle, że poniżej nie sprawdzają dokładnie wartości. Może być np 0.1
Wszystko zależy od labolatorium.

A tak swoją drogą to test wychodzi tylko o parę godzin później niż beta. Zagnieżdżenie może być nawet do 12 dpo więc robienie wcześniej bety to kasa wyrzucona w błoto ;) może za wcześnie, a może nic nie znaczy. Nic się nie dowiesz za bardzo 🤷‍♀️

Cześć ;) staramy się z mężem o dziecko już od dłuższego czasu.
ostatni okres rozpoczął mi się 21.10.2020 kolejny powinnam mieć 15.11
Zrobiłam dwa testy ciążowe paskowe i oba wyszły negatywne - pierwszy 15.11 drugi dziś. Dziś byłam tez na beta Hcg i mam wynik 14,83 . Zgłupiałam, czy to znaczy ze jestem w ciąży ?? 🙈

Zrobiłam dwa testy ciążowe paskowe i oba wyszły negatywne - pierwszy 15.11 drugi dziś. Dziś byłam tez na beta Hcg i mam wynik 14,83 . Zgłupiałam, czy to znaczy ze jestem w ciąży ?? 🙈
Wynik wskazuje na bardzo wczesną ciążę. Powtórz wynik po 48 h i sprawdź przyrost.

Powtorz bete po 48h , czy masz regularne cykle ??

reklama
Do góry