reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Beta HCG - czy prawidłowe? Czy ciąża pozamaciczna?

Dobrze! będę pamiętać i przepraszam, że wzięłam głos w sprawie, na której się nie znam. Pozdrawiam serdecznie 🥰
Po prostu potem dziewczyny to czytają, beta się nie podwaja i panika, sama dokładnie tak miałam i żyłam w ogromnym stresie przez tydzień, zupełnie niepotrzebnie.

reklama
Cześć dziewczyny, wczoraj było pytanie odnośnie hcg, dziś byłam na usg u znajomej pani ginekolog. Dostałam skierowanie na szpital, ponieważ podejrzewa ciążę pozamaciczna, krwawienie do brzucha i... jeszcze jedna ciążę wewnątrzmaciczną! Te zawirowania mogą powodować taki powolny wzrost bety. Zatem święta w szpitalu, ale mam nadzieję, że skończy sieto happy endem.

Cześć dziewczyny, wczoraj było pytanie odnośnie hcg, dziś byłam na usg u znajomej pani ginekolog. Dostałam skierowanie na szpital, ponieważ podejrzewa ciążę pozamaciczna, krwawienie do brzucha i... jeszcze jedna ciążę wewnątrzmaciczną! Te zawirowania mogą powodować taki powolny wzrost bety. Zatem święta w szpitalu, ale mam nadzieję, że skończy sieto happy endem.
OMG. Daj koniecznie znać co wyjdzie . Trzymam kciuki żeby było dobrze. Słyszałam że w przypadku ciąży mnogiej jak jedno dziecko obumiera to i beta ma swoje wahania ale o ciąży pozamacicznej i wewnątrzmacicznej nie słyszałam.

OMG. Daj koniecznie znać co wyjdzie . Trzymam kciuki żeby było dobrze. Słyszałam że w przypadku ciąży mnogiej jak jedno dziecko obumiera to i beta ma swoje wahania ale o ciąży pozamacicznej i wewnątrzmacicznej nie słyszałam.
Ja mam często takie szczęście, że coś jest mało prawdopodobne, a mi się to zdarza, więc powoli się przyzwyczajam ;) cieszę się, że to zostało w porę wykryte. Tym bardziej, że mi podwójne owulację się zdarzały. Mogło być akurat też tak w tym cyklu. Jak będę coś więcej wiedzieć to dam znać na pewno.

@Meggy94 i jak sytuacja? Mam nadzieję że wszystko dobrze.
Hej hej! Jestem ósma dobę w szpitalu i dopiero wczoraj zdecydowali, że zrobią laparoskopie. Beta się utrzymuje na stalym poziomie i raczej to pozamaciczna. Czekam właśnie na zabieg, zobaczą co się tam dzieje. Jak dojdę do siebie dam znać co faktycznie się działo w środku i jakie kroki podjęli:*

Hej hej! Jestem ósma dobę w szpitalu i dopiero wczoraj zdecydowali, że zrobią laparoskopie. Beta się utrzymuje na stalym poziomie i raczej to pozamaciczna. Czekam właśnie na zabieg, zobaczą co się tam dzieje. Jak dojdę do siebie dam znać co faktycznie się działo w środku i jakie kroki podjęli:*
Bardzo mi przykro :( sama przeszłam przez stratę w zeszłym roku w grudniu. Trzymam kciuki.

reklama
Do góry