Witam ,jestem tu kompletnie nowa .
Dołączyłam tu ponieważ jestem już bezradna .Bardzo bym chciała zacząć starania o dziecko(pierwsze starania o pierwsze dziecko) w tym miesiącu najlepiej. Ale bardzo martwią mnie wyniki..chcialabym prosic o pomoc . Wizyta u endokrynologa (pierwszy raz) 16.06 a wyniki nieciekawe + brak u mnie obiawow..
27.05 wyniki :
Tsh - 3.78 (0,2-4,5) ( pod koniec lutego miałam 2.6 dopóki nie zaczęłam brać tabletek z jodem (witamin przed ciążą))
Ft3 - 3.56 (2-4.4)
Ft4 - 1.18 (0.93-1.7)
Homocysteina - wyszła bardzo ładna
Hemoglobina - 12.7
Ferrytyna - 12.67 (13-150)
Atpo - 24 (0-34)
Atg - 355 (0-115)
Nie rozumiem dlaczego takie wyniki są,skoro czuje się dobrze. Jakbym nie chciała być mamą to wcale bym nie wiedziała że coś jest nie tak ze mną ,bo nie mam obiawow żadnej choroby ,więc nie robiłabym wyników..
Zaczęłam suplementowac :
Wit B,C , d3k2mk7
olej z wiesiołka
Pikolinian cynku
Selen (co drugi dzień)
Omege 3
Ale boje się , że to nie wystarczy ;/
Dodam , że ginekologicznie jest wszystko dobrze,okres regularnie,nawet owulacje są i to jest przykre , że coś się i tak dzieje ,a ja nawet nie odczuwałam tego
Boje się że tak wysokie anty-tg nie pozwoli mi nigdy zajść w ciążę
Dołączyłam tu ponieważ jestem już bezradna .Bardzo bym chciała zacząć starania o dziecko(pierwsze starania o pierwsze dziecko) w tym miesiącu najlepiej. Ale bardzo martwią mnie wyniki..chcialabym prosic o pomoc . Wizyta u endokrynologa (pierwszy raz) 16.06 a wyniki nieciekawe + brak u mnie obiawow..
27.05 wyniki :
Tsh - 3.78 (0,2-4,5) ( pod koniec lutego miałam 2.6 dopóki nie zaczęłam brać tabletek z jodem (witamin przed ciążą))
Ft3 - 3.56 (2-4.4)
Ft4 - 1.18 (0.93-1.7)
Homocysteina - wyszła bardzo ładna
Hemoglobina - 12.7
Ferrytyna - 12.67 (13-150)
Atpo - 24 (0-34)
Atg - 355 (0-115)
Nie rozumiem dlaczego takie wyniki są,skoro czuje się dobrze. Jakbym nie chciała być mamą to wcale bym nie wiedziała że coś jest nie tak ze mną ,bo nie mam obiawow żadnej choroby ,więc nie robiłabym wyników..
Zaczęłam suplementowac :
Wit B,C , d3k2mk7
olej z wiesiołka
Pikolinian cynku
Selen (co drugi dzień)
Omege 3
Ale boje się , że to nie wystarczy ;/
Dodam , że ginekologicznie jest wszystko dobrze,okres regularnie,nawet owulacje są i to jest przykre , że coś się i tak dzieje ,a ja nawet nie odczuwałam tego
Boje się że tak wysokie anty-tg nie pozwoli mi nigdy zajść w ciążę