reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Badanie szyjki różne fazy cyklu

Lilka2304

Fanka BB :)
Czy ktoś zna się na badaniu szyjki jestem 6 dni przed @ w środku jestem troszeczkę opuchnieta tak czuję a szyjke to ledto czubkiem największego palca mogę dotknąć może to oznaczać że ten cykl się udał gdzies czytałam że przed @ szyjka powinna być niziutko

reklama
reklama
No cóż. Jednak typowo po owulacji szyjka jest wysoko zamknięta. Przed, w dni płodne jest nisko i otwarta. Przed okresem znów się obniża. Ale może to być dosłownie tuż.
Hmm. A to u mnie też to tak nie wygląda. W trakcie miesiączki, po niej (w fazie niepłodnej) szyjka jest nisko, potem, wraz ze zbliżaniem się owulacji, unosi się, mięknie, a w szczytowym momencie jest wysoko (zdarza się ze praktycznie nieosiągalna) i otwarta. Tuż po owulacji znów się obniża i twardnieje. Z tego co wiem tak powinno to wyglądać. Podrzucam link do tematu tu na forum, gdzie jest opisane, jak szyjka zachowuje się w poszczególnych fazach cyklu.

Najważniejsze to znaleźć swoją prawidłowość, bo jak widać kobiety różne. Wysokość różna, ale otwarcie bardziej pewne.
Tak, dlatego najważniejsze żeby regularnie się obserwować, wtedy się widzi jak to wygląda u nas :) nie ukrywam, że mi długo zajęło zanim zaczęłam rozróżniać kiedy jest otwarta, a kiedy zamknięta. No, ale to wszystko kwestia doświadczenia :)

Zgaga raz dziennie musi być więc mnie jie odstepuje wielkie ochotę na różne smakołyki chipsy potem czekolada ostatnio nawet bardzo mi smakowało ciastjo hit z sosem czosnkowym piersi jak zawsze bolą mnie tak 13 dni przed @ dopiero jakoś przed wczoraj zaczęły boleć i mam problem z załatwianie i taka jak by biegunka plus ciągle gazy [emoji23]

reklama
Do góry