Hej dziewczyny ja tak na szybko z zapytaniem,ponieważ za tydzień mam pierwsze badanie prenatalne a jutro jadę na pobranie krwi i trochę mnie dziwi jedna rzecz, mianowicie dostałam od swojej ( byłej ) Pani Ginekolog skierowanie na takie badanie które wypełniła całe ale nie mam zaznaczone nic z kratek które są poniżej na skierowaniu i teraz pytanie czy one napewno będzie bezpłatne? Ciocia mojego partnera stwierdziła ze tak ponieważ jej synowa w tamtym roku również miała takie badanie i to samo skierowanie i miała za darmo lecz zastanawia mnie czy jeżeli nie mam nic zaznaczone to czy ja również będę miała za darmo?
reklama
NiebieskookaEM
Fanka BB :)
Ja bym zadzwoniła jutro do miejsca, gdzie będziesz miała robione to badanie i się dopytała.
Ale na logikę, to jeśli nie masz chociaż 1 z rzeczy z tych kratek, to wtedy masz robione prywatnie.
Ale na logikę, to jeśli nie masz chociaż 1 z rzeczy z tych kratek, to wtedy masz robione prywatnie.
nie mam żadnej kratki zaznaczonej z tych mały ale ta duża na podpis i pieczątkę już tak wiec tym bardziej tego nie rozumiemJa bym zadzwoniła jutro do miejsca, gdzie będziesz miała robione to badanie i się dopytała.
aspekt
Na stronie tej przychodni jest napisane:
Badania dofinansowanie – Femmina
femmina.pl
Na stronie tej przychodni jest napisane:
femmina.pl
to dziwne,dostałam niby skierowanie a nie mam nic zaznaczone z tych karteczekNa stronie tej przychodni jest napisane:
femmina.pl
Lady Loka
Dostałaś skierowanie, żeby zrobili. Odpłatnie najprawdopodobniej.to dziwne,dostałam niby skierowanie a nie mam nic zaznaczone z tych karteczek
G
guest-1714079215
Gość
Jedna rzecz, to nieumiejętność czytania ze zrozumieniem dokumentów oficjalnych.
Druga sprawa, to po co marnować papier i pisać, że trzeba zrobić badanie, które można sobie zrobić po prostu za pieniądze choćby i codziennie w dziesięciu różnych punktach, skoro żaden świstek do tego nie jest potrzebny. Wystarczy wpisać w komentarzu po wizycie, że zaleca się wykonanie badania takiego i takiego.
Druga sprawa, to po co marnować papier i pisać, że trzeba zrobić badanie, które można sobie zrobić po prostu za pieniądze choćby i codziennie w dziesięciu różnych punktach, skoro żaden świstek do tego nie jest potrzebny. Wystarczy wpisać w komentarzu po wizycie, że zaleca się wykonanie badania takiego i takiego.
NiebieskookaEM
A byłaś u lekarza prywatnie czy na NFZ?to dziwne,dostałam niby skierowanie a nie mam nic zaznaczone z tych karteczek
Ja często u mojego prywatnego dostaje kartkę " skierowanie na badania", ale one są 100 % odpłatne.
reklama
aspekt
Przecież jest napisane, że mają pieniądze z UE i z tych pieniędzy KAŻDA ciężarna ma u nich badanie, o ile mieszka w opolskim. A skierowanie jest pewnie potrzebne z powodów formalnych. Gdybyś miała któreś ze wskazań (wiek lub choroby genetyczne), to miałabyś za darmo badanie, ale z ogólnokrajowej ścieżki NFZ a nie z programu. Nie sugeruj się tym, co pisze na ten temat większość kobiet w Internecie, bo one nie były w programie dla woj opolskiego realizowanego przez przychodnie Femmina! Odpowiedzi, które tu padają, dotyczą normalnych uprawnień ciężarnych i krajowej rzeczywistości, w której młoda kobieta bez obciążeń musi sobie płacić za USG rozszerzone. A jeśli nadal masz wątpliwości, to tam zadzwoń albo idź i spytaj, czy badanie jest dla Ciebie płatne.to dziwne,dostałam niby skierowanie a nie mam nic zaznaczone z tych karteczek
Edit: Tylko moje wątpliwości budzi, czemu program był do 2020, ale może jest kontynuowany? Baner na jego temat pojawia się od razu na stronie przychodni