Hej dziewczyny, jestem tutaj nowa i potrzebuję rady. Nie chciałam zakładać dwóch osobnych tematów, więc opiszę w jednym. Byłam na pierwszych badaniach prenatalny (05.06), lekarz niestety nic mi nie wytłumaczył, nic nie powiedział z wyjątkiem tego, że mogłoby być lepiej bo kość nosowa jest trochę krótka, ale mieści się w granicy i fałd karkowy też... w sumie zestresowałam się. Mam wizytę prywatnie u mojej pani ginekolog, ale to dopiero pod konie czerwca, a chciałabym wiedzieć coś więcej. O co właściwie chodzi, dlaczego tak jest? (Choć nie wiem czy to pytania na miejscu). Czytałam opis badań i tam jest jeszcze napisane, że poród może być przed 34 tc... Mam coś robić, żeby donosić ciążę, mam na to jakiś wpływ?
A druga sprawa to bardzo niskie ciśnienie ( 80/60, ostatnio 6047) i często mdleję, nigdzie nie mogę sama pójść, nawet w domu kołuje mi się w głowie... Co mogę robi, żeby nie zaszkodzić Bąblowi a sobie choć trochę pomóc?
A druga sprawa to bardzo niskie ciśnienie ( 80/60, ostatnio 6047) i często mdleję, nigdzie nie mogę sama pójść, nawet w domu kołuje mi się w głowie... Co mogę robi, żeby nie zaszkodzić Bąblowi a sobie choć trochę pomóc?