Dzień dobry, potrzebuję porady. Staramy się z mężem o dziecko od 10 miesiący, wykonaliśmy badanie nasienia. Czy mógłby ktoś nam pomóc w interpretacji? Najbardziej niepokoi nas fakt 20 % agregacji, ciężko jest znaleźć coś w internecie na ten temat. Co może być powodem agregacji? Czy utrudnia to znacznie zajście w ciążę? I jak to leczyć? Czy ktoś z was zmaga się z takim problemem? Bardzo proszę o pomoc, serdecznie z góry dziękuję.
reklama
Jak zobaczyliśmy wynik to się przestraszyliśmy ale według zakresu na badaniu i tego co znaleźliśmy w internecie norma wynosi od 4%.Hmm a nie martwi Was bardziej ilość plemników prawidłowych? Tylko 4%... Nie znam się Ale to chyba bardzo mało?
Dziękujemy bardzo PozdrawiamTak, właśnie sprawdziłam. Czyli dolna granica. Może bardziej doswiadczone dziewczyny się wypowiedzią. Ja Wam życzę żeby wystarczyły odpowiednie suplementy i będą 2 kreski
reklama
Mąż miał 2% I jestem w drugiej ciążyHmm a nie martwi Was bardziej ilość plemników prawidłowych? Tylko 4%... Nie znam się Ale to chyba bardzo mało?
Podziel się: