reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Badanie HCG

katie7

Zaciekawiona BB
Dziewczyny doradźcie, ostatnia miesiączkę miałam 28lutego, cykle mam 30dniowe. W tym cyklu staraliśmy się z mężem o dzidziusia, doradźcie kiedy mogę pójść zrobić badanie beta HCG? W dniu planowanej miesiączki czyli 30marca czy mogę wcześniej? Dzięki za odpowiedz. Pozdrawiam [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
reklama
A to na pewno
emoji5.png
trzymam kciuki,czekam na wiadomość! Śpij spokojnie :-)

Hej ja juz po wizycie ;) Ciaze widać, umiejscowiona w odpowiednim miejscu. Ale nic pozatym narazie... Musze czekać. Lekarz zalecił powtórzyć mi jtr betę. Tylko w innym laboratorium, bo pod ono te w których ja robiłam sa dziadowkie. I kazał mi zrobic badania jeszcze na delimery i tsh. Jak bede mieć wyniki to mam mu jtr przeslac, a wtedy mi da znać czy są ok ;) mam nadzieję ze będzie okej ;)

Załączniki

• 149330096082358013570.jpg
    149330096082358013570.jpg
    571,6 KB · Wyświetleń: 114
Robiłam dziś betę. Wyszła mi 1428, a dwa dni temu miałam 1018. Masakra znow nerwy. Robiłam w innym laboratorium.. I mogły być rozbierznosci ale żeby aż takie.. Nerwy mnie zrzeraja.
TSH wyszło mi 3,41 a dedlimery 0,25.
Mam znów wszystko we wt powtórzyć. Tak się boje. Nie wytrzymam do wtorku.

Robiłam dziś betę. Wyszła mi 1428, a dwa dni temu miałam 1018. Masakra znow nerwy. Robiłam w innym laboratorium.. I mogły być rozbierznosci ale żeby aż takie.. Nerwy mnie zrzeraja.
TSH wyszło mi 3,41 a dedlimery 0,25.
Mam znów wszystko we wt powtórzyć. Tak się boje. Nie wytrzymam do wtorku.

Spokojnie, nie zawsze beta rośnie książkowo a jednak ciąża rozwija się prawidłowo. Właśnie z tego powodu po pierwszym zrobieniu bety czekałam tydzień zanim zrobiłam drugą, wiem że wpadałabym w niepotrzebną panikę.
Radzę zapisać się do endokrynologa, TSH masz wysokie, ja miałam 2,25 a i tak dostałam leki na zbicie.
Teraz mija mi 14 tydzień i też się boję czy wszystko jest ok (to jest niestety nieuniknione, matka zawsze boi się o swoje dziecko), zwłaszcza że wizyty są "tylko" co miesiąc, ale staram się nie denerwować każdym objawem, bólem czy kłuciem bo wiem że po prostu tak jest, każdy organizm jest inny.
Trzymam kciuki z kolejne wyniki :)

reklama
Od około pół roku biorę eutyrox 50. Robiłam badania jakoś ponad tydzień temu n tsh i mialam niecałe 2, a w ciągu niwcalwgo tygodnia wzrosło do 3,5, pomimo tego ze biorę leki ;/ ale cekam na wizyte, Pani doktor ma mi przepisać jakąś wyższą dawkę. Biorę tez kwas foliowy od ok roku 15, wifaminki i ten dupbaston. Jejku mam nadzieję ze bedzie dobrze. Najbardziej ta beta sie denerwuje. Dziekuje za odpowiedź. ;) i powodzenia ;) zazdroszcze ze jesteś juz w 14 tyg ;) tez bym juz chciała ;)

Do góry