reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Badanie HCG

katie7

Zaciekawiona BB
Dziewczyny doradźcie, ostatnia miesiączkę miałam 28lutego, cykle mam 30dniowe. W tym cyklu staraliśmy się z mężem o dzidziusia, doradźcie kiedy mogę pójść zrobić badanie beta HCG? W dniu planowanej miesiączki czyli 30marca czy mogę wcześniej? Dzięki za odpowiedz. Pozdrawiam [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
11 dni po owu już możesz. Oczywiście jeśli owulacja na pewno wystąpiła wtedy kiedy myślisz i nie było żadnego przesunięcia:)
Ale oczywiście możesz poczekać do dnia miesiączki wtedy iść na bete będziesz miała pewność 100% czy jesteś czy nie bo z testami to roznie:p nieraz nie wyjdą za pierwszym razem jak coś się poprzesuwa:p

Ma być przyrost o około 66% [emoji4] jak wpiszesz sobie w Google kalkulator przyrostu beta hcg to możesz wprowadzić sobie dwie wartości i wyświetli ci się informacją jaki jest przyrost i czy jest dobry :-) wraz z wykresem. Mnie później beta przyrastala o około 40% i byłam przekonana ze ciąża stracona. Teraz jestem w 27tyg.wiec ten przyrost jest gwałtowny na początku,później zwalnia.

Napisane na D2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Ma być przyrost o około 66%
emoji4.png
jak wpiszesz sobie w Google kalkulator przyrostu beta hcg to możesz wprowadzić sobie dwie wartości i wyświetli ci się informacją jaki jest przyrost i czy jest dobry :-) wraz z wykresem. Mnie później beta przyrastala o około 40% i byłam przekonana ze ciąża stracona. Teraz jestem w 27tyg.wiec ten przyrost jest gwałtowny na początku,później zwalnia.

Dziękuje za odpowiedź. Troszkę mnie uspokoiłaś, a powiedz mi kiedy u Ciebie było już coś widać, licząc od pierwszego dnia miesiączki. ? Bo jtr wybieram się do lekarza i mam nadzieje że już coś będę wiedzieć. To mój 6 tydzień licząc od dnia miesiączki

reklama
Wpisałam twoje wyniki,wyszło ze przyrost jest w normie [emoji4] juz proponuje nie badać bety,ja zbadalam właśnie parę razy i przestałam żeby się nie stresować. Ja byłam na wizycie w 5tyg.to miałam tylko malutki pęcherzyk bez echa serca,oczywiście stresowalam się strasznie i martwilam. Cierpliwie odczekalam 2tyg.i dokładnie w 7tyg i 4 dniu byk zarodek z serduszkiem. Jest zatem szansa,że jutro będzie pęcherzyk ciążowy z cialkiem żółtym jeszcze bez akcji serca. I nie martw się tym! Znam dziewczyny które miały echo serca w 6 tyg,ale znam też i takie które miały w 9tyg:-)

Napisane na D2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wpisałam twoje wyniki,wyszło ze przyrost jest w normie
emoji4.png
juz proponuje nie badać bety,ja zbadalam właśnie parę razy i przestałam żeby się nie stresować. Ja byłam na wizycie w 5tyg.to miałam tylko malutki pęcherzyk bez echa serca,oczywiście stresowalam się strasznie i martwilam. Cierpliwie odczekalam 2tyg.i dokładnie w 7tyg i 4 dniu byk zarodek z serduszkiem. Jest zatem szansa,że jutro będzie pęcherzyk ciążowy z cialkiem żółtym jeszcze bez akcji serca. I nie martw się tym! Znam dziewczyny które miały echo serca w 6 tyg,ale znam też i takie które miały w 9tyg:-)

No licze na to że zobacze już chociaż pęcherzyk :) Dziękuje Ci bardzo za odpowiedź, dam znać jak wrócę jtr od lekarza :)
Trzymajcie kciuki :)

Do góry