reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Badanie drożności UCZKiN

Przepraszam jeśli niedawno był już taki wątek, ale ciężko mi było znaleźć jakieś aktualne informacje :) Czy ktoś miał może badanie drożności jajowodów (Sono HSG) w szpitalu UCZKiN w Warszawie? Chciałabym się dowiedzieć jakie badania musiałyście zrobić przed badaniem? Jak sama organizacja? Czy korzystałyście ze znieczulenia ogólnego?
Dziękuję bardzo, bardzo za każdą informację zwrotną :)

reklama
Ja nie miałam w UCZKiNie, ale miałam drożność, trochę o tym badaniu też wiem, więc jeśli taka opcja Ci odpowada to mogę opowiedzieć :D

To poproszę serdecznie o wszystkie informacje jakimi możesz się podzielić 🙏 czy miałaś je w znieczuleniu? Jak się przygotowywałaś? Czy okazało się skuteczne dla Ciebie? I takie pytanie techniczne, czy dostałaś l4 na to badanie?

Ja do drożności nie miałam ani znieczulenia, ani nawet tabletki przeciwbólowej.
Jaką metodą będziesz miała? Ja miałam Sono HSG, pianka pod USG, mnie nie bolało prawie wcale, tak jak na słaby okres.
W Uczkinie na NFZ podejrzewam, że zrobią Ci klasyczne HSG. Według niekórych lekarzy to jest doladniejsze niż Sono. No i to już słyszałam, że może boleć bardzo, ale tak czy inaczej, ten ból to jest kilka sekund. Więc podobno do wytrzymania.

Do góry