reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Badania prenatalne

elysia141

Fanka BB :)
Witam :) załączyłam moje wyniki , prawdopodobieństwo trisomii 21 1:266 skorygowane . Czy powinnam się martwić ? Jadę we wtorek do genetyka jeszcze, bo ma tych prenatalnych badaniach mialam wrażenie, ze chcą naciągnąć na kasę . Dowiedzialam się tylko o amniopunkcji, która wykonują u nich w klinice, o tych testach bezinwazyjnych nic. A nastepna sprawa, to nie wiem czy lekarz, który prowadzi moja ciąże nie ma z tego %% bo od niego dostałam wizytówkę tej kliniki , i jak weszłam na wizytę zadano mi pytanie jak nazywa się lekarz prowadzący ....

Załączniki

• 59BA1709-F74B-4B12-9416-873F19798C22.jpeg
    59BA1709-F74B-4B12-9416-873F19798C22.jpeg
    2 MB · Wyświetleń: 13 257
reklama
reklama
Witam :) załączyłam moje wyniki , prawdopodobieństwo trisomii 21 1:266 skorygowane . Czy powinnam się martwić ? Jadę we wtorek do genetyka jeszcze, bo ma tych prenatalnych badaniach mialam wrażenie, ze chcą naciągnąć na kasę . Dowiedzialam się tylko o amniopunkcji, która wykonują u nich w klinice, o tych testach bezinwazyjnych nic. A nastepna sprawa, to nie wiem czy lekarz, który prowadzi moja ciąże nie ma z tego %% bo od niego dostałam wizytówkę tej kliniki , i jak weszłam na wizytę zadano mi pytanie jak nazywa się lekarz prowadzący ....
Kochana, a czy lekarz wykonujący USG mówił cos Tobie na temat „Ductus Venosus PI”. Mój tez jest powyżej normy (wynosi 1,42). Z racji tego mam skierowanie na echo w 22 t.c. Ryzyko skorygowane Trisomii 21 mam 1:3473. Jeśli cos przeoczyłam, nie doczytałam to wybacz, ale trochę się tym martwię mimo tego, ze genetyk powiedziała ze przez duza ruchliwość dziecka mogło wyjść podwyższone...

Kochana, a czy lekarz wykonujący USG mówił cos Tobie na temat „Ductus Venosus PI”. Mój tez jest powyżej normy (wynosi 1,42). Z racji tego mam skierowanie na echo w 22 t.c. Ryzyko skorygowane Trisomii 21 mam 1:3473. Jeśli cos przeoczyłam, nie doczytałam to wybacz, ale trochę się tym martwię mimo tego, ze genetyk powiedziała ze przez duza ruchliwość dziecka mogło wyjść podwyższone...
U mnie mogło wyjść przez to ze nerwy miałam tak mi powiedziała genetyk , robiłam nifty z nifty wszystko ok

Można wiedzieć czy d
Można wiedzieć czy mimo wszystko wyszło wszystko dobrze w Pani przypadku?

Do góry