reklama
angeliskax
Moderator
Jeśli lekarz powiedział, że się rozwija prawidłowo to słuchałabym się lekarza. NT jest na styk. Za zwiększone uznaje się powyżej 2,9 ale norma jest do 2,5. Ty się łapiesz. poza tym jeśli nie ufasz temu lekarzowi to udałabym się do innego przy następnym badaniu
Mystriousmc
Fanka BB :)
Mi wyszło 2,6 mm reszta badan i wyniki krwi super, dostałam skierowanie na echo serca z powodu tej przeziernosci
Owulacja
A w którym tc robione badanie? Bo im później tym większa przeziernośćMi wyszło 2,6 mm reszta badan i wyniki krwi super, dostałam skierowanie na echo serca z powodu tej przeziernosci
Mnie lekarz mówił, że NT powyżej 3 mm jest niepokojąca. U mnie było maksymalnie 2.1mm przy CRL 65mm, ale i tak robiłam NIFTY i echo serduszka w 26tc. Trochę dziwne, że musisz czekać na biochemię 2 tygodnie..u mnie wynik był tego samego dnia a następnego miałam usg i od razu wyliczone ryzyka.
Mystriousmc
12+3 jakoś tak, ale moja lekarz prowadząca mówi że dziecko wygląda na starsze, mam już córkę, z nią nie mam jak porównać bo ciąże prowadziłam w UK, u mnie w rodzinie same duże dzieci się rodzą.. ogólnie myślę że i tym razem tak bedzieA w którym tc robione badanie? Bo im później tym większa przezierność
Owulacja
Zapytałam, bo u mnie w 13+5 wyszło 2.1 i nie było mowy o dodatkowych badaniach12+3 jakoś tak, ale moja lekarz prowadząca mówi że dziecko wygląda na starsze, mam już córkę, z nią nie mam jak porównać bo ciąże prowadziłam w UK, u mnie w rodzinie same duże dzieci się rodzą.. ogólnie myślę że i tym razem tak bedzie
Mystriousmc
Może te badania też że względu na wywiad rodzinny, u męża wykryto tętniaka aorty.. no zresztą może już niedługo się dowiem bo mam 28.07 te echoZapytałam, bo u mnie w 13+5 wyszło 2.1 i nie było mowy o dodatkowych badaniach
reklama
angeliskax
Moderator
No i superPrzyszly wyniki badan z krwi,ryzyko jest niskie 1-5000 takze chyba moge spac spokojnie