reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Badania Po Poronieniu

Ilonka tak znam ten test. Ale on wykrywa tylko bakterię bo to jest test z wymazu. Faktycznie warto Go zrobić bo są tam wszystkie "świństwa" ale jeszcze nie zapomnij o podstawowych badaniach jak tarczyca (dużo dziewczynek przez nią ma problemy), toxo, zespół antyfosfolipidowy itp..

reklama
Witam dziewczyny!
Poronilam 2 miesiace temu, mialam zabieg jak kazda chyba tutaj i dzisiaj bylam u gina na kontroli i kazal mi wykonac badanie toxo, ale zastanawiam sie czy nie zrobic jeszcze tej cytomegalii? na co to jest i jak mi radzicie :sad: ???????

oczywiscie zrób badanie na cytomegalie - to jest wirus cytomegalowirus, czesto powoduje poronienia, ja to przechodzilam...

proponuje jeszcze wymaz na chlamydie i ureaplazme, musialabys poprosic lekarza o pobranie wymazu na posiew a jak te badanka wyjdą ci ok to porozmawiaj z lekarzem o innch badaniach które mogą cie uchronic przed poronieniem...
Diagnostyk ma w ofercie pakiet badan dla kobiet planujących..

Witam Was! Ja opisywałam moje nieszczęścia na "jak was potraktował szpital" ale w ramach przypomnienia. Poroniłam 2 razy, pierwszy raz w marcu tego roku a drugi po krutkim, zbyt krutkim czasie bo w czerwcu tego roku. Obydwa poronienia były wczesne bo ok. 8 tydzień tyle ze na usg był to 5 tydzień. nie widoczny zarodek. Za pierwszym razem miałam zabieg i profilaktycznie antybiotyki a za drugim razem wszystko samo naturalnie sie oczyściło bez żadnego leczenia. Teraz leczę się Duphastonem gdyż po badanich okazało się ze mam za niski progesreron. Biore go od 16 dnia cyklu przez 10 dni. i tak praktycznie drugi cykl brałam. Natomiast mam pewne problemy z samopoczuciem i nie wiem czy to może być związane z tym niedoborem hormonalnym...? Czy to nie daj Boże jeszcze inne chorubsko. Po tych poronieniach mam brązowe plamienia przed okresem i dość skąpy okres ale czułam się w miare normalnie, no może troche mnie głowa bolała przed okresem a teraz kiedy ropoczełam to leczenie to przed tym okresem i podczas czuję się fatalnie!! Ciągle chce mi się spać, jestem jaka jakas otępiona a pierwszego dnia kiedy dostałam teraz tych plamień "przedokresowych" to normalnie miałam 2 razy jakis taki zawrót głowy jakbym traciła równowage. Wydaje mi się też, że mam wachania poziomu cukru tzn. nagle mi się robi słabo i zaczynają mi się ręce trzęść i tak nagle chce mi się jeść. Już nie wiem co o tym myśleć ale wcześniej przed leczeniem tego nie było choć miałam niedobór progesteronu. Czy może, któraś z Was leczy się Duphastonem, lub ma niedobór progesteronu i miała takie objawy? A może coś o takich objawach słyszałyście? Do gina idę za parę dni ale boje się bo momentami ciężko mi normalnie się moim synkiem zajmować:-(

Ostatnia edycja:
angie - witaj. Lekarzem nie jestem. Ale wydaje mi się że jak najbardziej hormonki daja się we znaki. Dwie ciąże w tak krótkim czasie.. też swoje robi. Cała gospodarka hormonalna rozregulowała się. Duphaston znam.. z podtrzymania ciąży.. tylko tyle Nie leczyłam się nim, ale wiem że podczas ciąży mam go brac od początku. Ale jak przeczytasz na ulotce to jak najbardziej zawroty głowy i objawy które opisujesz są po JEGO stosowaniu. A co do plamień przed @. Tez nigdy nie miałam.. a po poronieniu.. przez jakiś czas tak...
Nie wiem na ile Cię uspokoiłam. Ale poradź się jeszcze lekarza póki co.
Zapraszam na wątek główny ciąża po poronieniu. Tam jest nas więcej i więcej osób może odpowiedzieć.
Zapraszam

moje badania
cytomegalia przechodziłam
toxo przechodziłam
rozyczka przechodzilam
tsh norma
ft4 norma
cytologia grupa druga
cukier we krwi dobry
morfologia dobra
zespołu antyfosfoli....nie stwierdzono
prolaktyna za wysoka!!!!
progesteron ok
jakies problemy z krzepnieciem krwi dodatkowe badania
jądrowe
białko c białko s
antykongulant tocznia i cos jeszcze nie pamietam

kartiotyp czekam na wynik
do zrobienia;
mutacja cz.5 leiden
mutacja cz.2

wyciagam watek

reklama
wiem że tutaj to jest napisane, ale poroniłam pierwsza ciąże, i pytam teraz o te najważniejsze badania które powinnam zrobic. wiem że to będzie kosztowało daltego nie mogę zrobic wszystkich które wymieniliście.
Napiszcie jakie mam zrobic i z czego się je robi- krew, mocz, wymaz itp
wiem że nia mam toxo bo robiłam igm i wyszło ujemne ale nie robiłam igg. wiem ze musze zorib badania na toxoplazmoze i cyklomegalie, ale co jeszcze? wybieram sie do ginekologa koło lutego, po pierwszej @ po zabiegu spodziewam sie jej tak za 4-5 tygodni. z góry dzieki za pomoc

Do góry