reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Badania HSG

reklama
Oo, a ten czopek i nospe długo przed badaniem wzięłaś? Podziałało coś czy mimo to bolało?
Co to jest selektywne hsg? Nie słyszałam chyba 🤔
Pół godziny przed zabiegiem jakoś. U mnie mogło być tak że mnie bolało bo prawy jajowod okazal się niedrozny. I właśnie idę na selektywne hsg w celu udroznienia. Mają mi pod kontrolą rtg wpuścić specjalny żel chyba lipodiol? I to ma ponoć go udrożnić

Pół godziny przed zabiegiem jakoś. U mnie mogło być tak że mnie bolało bo prawy jajowod okazal się niedrozny. I właśnie idę na selektywne hsg w celu udroznienia. Mają mi pod kontrolą rtg wpuścić specjalny żel chyba lipodiol? I to ma ponoć go udrożnić
Hej i jak, miałaś robione? Opowiedz proszę coś więcej o tym zabiegu, chciałabym poznać opcje dla siebie.
U mnie wyszło niestety że oba niedrożne, jeden udroznil się pod dużym ciśnieniem i z opóźnieniem przepuszczał kontrast. Ale zastanawia mnie, że parę miesięcy temu miałam robione sono i ten który teraz wyszedł niedrożny to wtedy był zupełnie drożny...

Ostatnia edycja:
Hej i jak, miałaś robione? Opowiedz proszę coś więcej o tym zabiegu, chciałabym poznać opcje dla siebie.
U mnie wyszło niestety że oba niedrożne, jeden udroznil się pod dużym ciśnieniem i z opóźnieniem przepuszczał kontrast. Ale zastanawia mnie, że parę miesięcy temu miałam robione sono i ten który teraz wyszedł niedrożny to wtedy był zupełnie drożny...
Jestem już po, u mnie okazało się że obydwa są jednak drożne. Ale lekarz stwierdził że skoro już leżę na tym stole to poda mi lipidol (on ma za zadanie udrożnić ewentualną niedroznosc ale też poprawia ruchy rzęskowe i daje lepsze środowisko dla plemników).

Jestem już po, u mnie okazało się że obydwa są jednak drożne. Ale lekarz stwierdził że skoro już leżę na tym stole to poda mi lipidol (on ma za zadanie udrożnić ewentualną niedroznosc ale też poprawia ruchy rzęskowe i daje lepsze środowisko dla plemników).
To super że drozne! Ja się zastanawiam czy u mnie tak nie było że wczoraj z bólu był skurcz i dlatego ten jeden okazał się niedrożny.
Trzymam kciuki żeby u Ciebie zadziałało, dużo dobrego słyszałam i lipiodolu 🙃

reklama
To super że drozne! Ja się zastanawiam czy u mnie tak nie było że wczoraj z bólu był skurcz i dlatego ten jeden okazał się niedrożny.
Trzymam kciuki żeby u Ciebie zadziałało, dużo dobrego słyszałam i lipiodolu 🙃
U mnie właśnie tak najprawdopodobniej było. Oby u Ciebie był ten sam scenariusz ;)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry