Hej :* nie martw się ze nie będziesz mieć dzidziusia...
Ja miałam zabieg po poronieniu w grudniu, w marcu zdecydowaliśmy się na badania genetyczne na trombofilie i wyszła mi mutacja Leiden i mthfr. Byłam z tym na wizycie u genetyka i hematologa, jest kilka wskazać i przeciwwskazań. M.in. nie można przejmować tabletek antykoncepcyjnych ani wkładek wewnątrzmacicznych, bo to hormony. Co pół roku badać poziom homocysteiny (nie może być wysoka) ja miałam coś koło 7 i było Ok. Obecnie jestem w 7 tyg ciąży i od pozytywnego testu ciążowego bije codziennie zastrzyki clexane 0.4 przepisuje mi je gin na podstawie tych właśnie badać z testdna. Jeśli znajdzie się jakiś lekarz który ci nie będzie chciał przepisać heparyny, to najlepiej zmień go od razu. A jeśli nie będziesz mieć takiej możliwości to umów się z tymi wynikami do genetyka, on ci da na takiej kartce zalecania z pieczątka i podpisem i na tej podstawie już powinien ci przepisywać na pewno.
Niestety nie powiem, ze jest to przyjemne, ale da się ogarnąć z tymi zastrzykami
Podczas długiej podróży samochodem, robić co jakiś czas przerwy żeby pochodzić i rozruszać ciało, a przed lataniem samolotem tez najlepiej zrobić sobie zastrzyk...
Noi chyba tyle
mamy podobno jakieś większe ryzyko choroby zakrzepowo zatorowej, dlatego tak ważne jest kontrolowanie poziomu tej homocysteiny, a do utrzymania jej w normach bardzo pomagają witaminy z grupy B, ja biorę metylowane b6 i b12...
Skąd jesteś? Jeśli ze śląska to mogę ci polecić przychodnie w których ja byłam
Głowa do góry i uda się na pewno
Aaa jeszcze ci nie napisałam, ze od tych wyników przez cały okres starań to jest 4 cykle brałam acard 75. To ma pomoc rozrzedzić krew... później jak test wyszedł pozytywny to gin kazał odstawić acard i robić zastrzyki z heparyna