reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Badania do invitro - przygotowania 🙏🏻✊🏻

Ale... na czym to przefiltrowanie polega...? Na długo przed Twoją punkcją to badanie?
Nie wiem do końca na czym to polega ale lekarz spojrzał na badanie nasienia i stwierdził że trzeba pobrać nasienie przed punkcją i wybrać najlepsze plemniki żeby zabieg się udał, że to dobra opcja i wtedy odpowiedni rodzaj in vitro wprowadzą.

reklama
Tzn jakie koszta ? Mi powiedział 5 macie z dofinansowania 7 musicie mieć swoich . Te badania co robiliśmy w środę już poszły z dofinansowania plus darmowa wizyta. Za oznaczenia grup krwi tylko płaciliśmy po 45 zł leki i zastrzyki 150 zł.
my dofinansowania tez mamy 5tys a już wydaliśmy z 4 na badania i wgl a dzisiaj 4850 zł dodatkowych procesów potrzebnych do transferu które nie są wliczone w dofinansowanie np hodowla do blastocysty czy separacja plemników .

kochane ile komórek będziecie mrozić jak zajdzie potrzeba ? zdecydowaliście pewnie przy podpisywaniu umowy . mi doktor powiedziała , ze 5 czy 3 nie ma sensu mrozić , ze jak już to mrozić powyżej 10 .

kochane ile komórek będziecie mrozić jak zajdzie potrzeba ? zdecydowaliście pewnie przy podpisywaniu umowy . mi doktor powiedziała , ze 5 czy 3 nie ma sensu mrozić , ze jak już to mrozić powyżej 10 .
I tu poniekąd ma rację ponieważ czasem przy rozmrożeniu padają wiec lepiej jakiś dodatkowy zapas powinien być na wszelki wypadek.

Nie wiem do końca na czym to polega ale lekarz spojrzał na badanie nasienia i stwierdził że trzeba pobrać nasienie przed punkcją i wybrać najlepsze plemniki żeby zabieg się udał, że to dobra opcja i wtedy odpowiedni rodzaj in vitro wprowadzą.
Wydawało mi się, że to jest standardowa procedura... Przed IUI normalnie mieliśmy selekcję nasienia, proces trwający 2 godziny...

Ja nie oddaje do mrożenia nic. Doszliśmy do wniosku że jeśli ten pierwszy raz się nie uda to odpuszczamy za dużo mnie to nerwów kosztuje nie wspomnę już o kosztach na ile człowiek się musi zadłużyć. Co ma być to będzie może stanie się cud i wyjdzie kiedyś naturalna 🤷

reklama
Do góry